Mungbönsgroddar med syrlig ingefärssås

De här receptet är en favorit när man vill ha något lättare och som går otroligt snabbt att bara slänga ihop!
20150211_110614-1-1-1

Du behöver:

– 4 dl mungbönsgroddar/ 1,4 Cup mungbean sprouts
– 3 msk pumpafrösmör*/ 3 TBS pumpkinseed butter
– 2 tummar riven ingefära/ 2 thumbs fresh ginger
– ½ pressad citron/ ½ lemon, the juice
– 1 msk kokossirap (honung funkar bra istället)/ 1 TBS coconut syrup or other sweetener
– lite torkade koriander eller persiljeblad/ fresh cilantro or parsley

Gör så här:

Riv ingefäran och mosa runt i en skål med hjälpa av en gaffel tillsammans med de andra ingredienserna. Blanda röran med mungbönsgroddar och topp med lite torkade korianderblad eller persiljeblad.

* Pumpafrösmöret kan du byt ut mot annat nötsmör, t. ex mandelsmör, solrossmör, hasselnötssmör, jordnötssmör. Varför jag har pumpsmör i de här receptet är egentligen för färgens skull, men ska jag vara helt ärlig är mandelsmör godast 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*