Nötfri raw vegansk pesto recept

Pesto kan man använda som en krydda, smaksättning eller så kan man göra en inte så tung sås av det och äta mycket stora mängder istället, liksom bara dränka in sin pasta i den, det låter gott va? Genom att bara använda grönsaker är den mycket lättsmält och ger ifrån sig en härlig känsla i både kropp och själ. Ät den tillsammans med grönsaksnudlar, pasta, kelpnudlar eller varför inte ha den som dipp eller sallads dressing? Kolla gärna videoklippet också för mer tips, följ även youtube kanalen för att inte missa andra uppkommande videos med massor av tips och inspiration!

Till 1-2 portioner behöver du:

– 3 stjälkar selleri/ stalks of celery
– 1,5- 2 avokdos/1,5- 2 avocados
– 1 citron, juicen/ 1 lemon
– 1-3 vitlöksklyftor/ 1-3 garlic cloves
– 50 gram persilja, fryst eller färsk/ 50 grams of parsley, fresh or frozen
– 1 dadel eller annan sötning/ 1 date or other sweetener
– en stor näve färsk basilika/ a bunch of basil
– svartpeppar/ blackpepper
– ev. 1/4 tsk salt, 1 msk olivolja och näringsjäst om man vill/ optional: 1/4 tsp salt, 1 TBS olive oil, nutritional yeast if you want

Gör så här:

Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Smaka av, kanske vill du ha i någon mer krydda, mer sötma, sälta eller syra? Känn efter. Dra några varv med svartpepparkvarnen och servera tillsammans med valfri pasta, sallad eller något annat! Kanske späda den och äta som en supersoppa?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*