Nyttigaste rawfood glöggen, alkoholfri & sockerfri såklart!


Det är så otroligt enkelt och smidigt att göra sin egna glögg, om man gör det lätt för sig. I detta receptet har jag gjort det löjligt lätt för mig, och faktum är att resultatet blir bäst så, både godast och nyttigast. Den här glöggen passar alla, den är söt, julig och otroligt god! Julen borde firas genom att ge oss själva gåvan att få vara hälsosam, och den här glöggen är därför rena hälsokuren, så sätt igång direkt och bjud hela släkten på den! Drick så mycket du vill utan att bli full!

Du behöver:
– 4 dl vatten/ Almost 2 Cup of water
– 3-5 dadlar/ 3-5 fresh dates
– 1-1,5 tsk pepparkakskrydda/ 1-1,5 tsp of christmas spices (a mix of cardamon, cinnamon, clove and ginger)

Gör så här:
Kärna ur de färska dadlara och mixa med vatten och pepparkakskrydda i en stavmixer, eller vanlig mixer, till och med matberedare skulle funka. Sila eventuellt genom en nötmjölkspåse eller hoppa över den biten. Värm i en kastrull tills den är så varm att du precis kan sticka fingret i den utan att bränna dig, kokar du upp den på för hög värme förstör du nämligen näringen. Servera direkt, pluppa gärna i russin och mandlar om du vill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*