”Pasta palsternacknese” Rawfood pastasås som passar alla!

Läser man vad den här såsen innehåller kanske man backar lite, för jag kan förstå er, det kan låta konstigt. Rå palsternacka i en pastasås? Funkar det? Ja, det funkar superbra! När man mixar ner det tillsammans med övriga ingredienser sker något magiskt, det är inte så att man bara känner en smak/ en grönsak, utan den perfekta kombon av goda och nyttiga grönsaker gör att det sker något magiskt, en ny smak. Ingen kommer kunna lista ut alla ingredienser i den här rätten, inte ens ett barn som hatar grönsaker! Den här rätten skulle alltså passa barn perfekt, och är det ”för mycket” att ha rå broccoli eller zucchininudlar till/ att du vill ha något varmt lite tyngre tillbehör, kör vanlig kokt pasta som tillbehör istället! Det kommer bli familjens nya pasta bolognese! Rödbetan ger även en otroligt härlig färg till såsen, och vem blir inte lockad av att bara se färgen??

Receptet är för en portion, men har man kokt pasta eller sallad/ mer tillbehör till kan den räcka upp till 3 portioner! Men gör gärna en stor sats på en gång, den håller i kylen 2-3 dagar.

Du behöver:

– 1 stor palsternacka/ 1 big parsnip
– 1 liten rödbeta/ 1 small beetroot
– 10 cm gurka/ 10 cm cucumber
– 1 tomat/ 1 tomato
– 1 stor avokado/ 1 big avocado
– 1 tumme ingefära/ 1 thumb of ginger
– ca 1 msk rödlök/ 1 TBS red onion
– 2 klyftor lime/ 1/4 lime
– ev. lite havssalt/ seasalt
(ha även i 1-2 dadlar om du ska bjuda någon som inte är van vid rawfood/ eller om du vill få fram smakerna lite mer från grönsakerna/ få den lite söt)/ 2 dates if you want

Gör så här:

Kör alla ingredienser i mixern till helt finfördelat, smaka av om du vill salta den något eller om du vill ha i lite sötma. Själv gillar jag den som den är utan, men det är en smak och vanesak!

Tillbehör:
– 250 gram broccoli (ett huvud), skuret i små bitar, massera väl in broccolin i såsen!

alternativt:
– 1 zucchini, spiralizera och blanda runt med såsen, så har du en ”spaghetti palsternacknese”

alternativt:

– kokt pasta/ spaghetti

…Eller ha i mer gurka/ och eller tomater så den blir lösare och ät som en soppa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*