Pepparkakskryddor+ pepparkaks ”glatte” recept


Det är smidigt att kunna köpa färdiga pepparkakskryddor, men om du någon gång testat att mortla ner din egna blandning själv så kommer du inte vilja köpa färdiga påsar igen! Här är receptet på den bästa pepparkaksblandningen och nedan finner du ett supergott recept på en pepparkakslatte med glass i som är helt klockren nu i vintertider! Och vill du, så kan du värma den lite och hoppa över glassen, alltså ha den som en varm dryck, men om du inte fryser allt för mycket rekommenderar jag att testa den med glassen i, det blir verkligen en lyxkänsla och giftemål i munhålan!

För en hemgjord pepparkaksblandning behöver du:
– 1 msk nejlika/ 1 TBS clove
– 1 msk kardemumma/ 1 TBS cardamon
– 2 1/4 msk kanel/ 2 1/4 TBS cinnamon
– 2 msk ingefärspulver/ 2 TBS ginger powder

Gör så här:

Blanda alla ingredienser, eller mortla ihop dem i en mortel om du har hela kryddor (vilket jag starkt rekommenderar!). Förvara i en väl tillsluten glasburk.

För en pepparkaks latte behöver du:
– 2,5 dl vegetabilisk mjölk/ 1 Cup vegan mylk
– 2-3 färska dadlar/ 2-3 fresh dates
– 1-2 tsk pepparkakskrydda/ 1-2 tsp christmas spices
För glassen:
– 2-3 frysta bananer i bitar/ 2-3 frozen bananas
– ev. en nypa äkta vaniljpulver/ optional: a pinch of vanilla bean powder

Gör så här:
Mixa alla ingredienserna till latten. kör ingredienserna till glassen i en matberedare till det är krämigt (tina ev. bananerna 5-10 min innan). Skopa i glassen i latten och servera direkt!

2 Comments

  1. Super god dryck.
    Min vart gjord på havre mjölk och ekologiska malda kryddor. Jag ska testa köpa hela kryddor.

    • Tack vad kul att du delar med dig om vad du tyckte! 🙂 Kan tänka mig att det blev jättegott med havredryck! Ja hela kryddor är nåt speciellt! Lycka till! God jul! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*