Raw äppelpaj på bara 4 ingredienser!!!


Den här äppelpajen funkar bäst till mellanmål, fika, kvällsmål, eller frukost, men vill du kan du även äta den till lunch eller middag! Receptet är för en portion och för att göra det ännu mer matigt rekomenderar jag att du gör en liten bananglass till (se videon hur du gör). Ett tips är att dubblera receptet och bjuda nära och kära på en gofika, dem kommer bli posistivt överaskade!
Det bästa med den här äppelpajen är att den går så snabbt att göra, har endast 4 ingredienser, du behöver ingen planering och ingen ugn, smidigt va?
Till en liten äppelpaj behöver du:
Botten:
– 1 dl valfria frön eller nötter (kokosflingor funkar också)/ 0,4 Cup nuts or seeds of choice
– 4-5 färska dadlar/ 4-5 fresh dates
– ev. en liten nypa salt/ a pinch of salt
fyllningen:
– 2-3 färska dadlar/ 2-3 fresh dates
– 1-2 äpplen/ 1-2 apples
– 1-3 tsk kanel/ 1-3 tsp of cinnamon

Gör så här:
Börja med botten. Kör nötter/frön eller kokos i matberedaren tillsammans med dadlarna och ev. en liten nypa salt. Kör så länge tills det blir som en ”degklump”, då är det klart! Forma pajbotten med händerna till en liten paj, eller till flera småpajer eller en stor paj om du väljer att dubblera receptet. Gör sedan fyllningen. Mosa dadlarna och kanelen med en gaffel i en tallrik, häll på vatten efter behov, börja med 1 msk och fyll sedan på, konsistensen ska likna en ”paste” eller som jordnötssmör ungefär. Skala och riv därefter äpple och blanda det noga med dadelsmeten. Fyll pajformen och garnera ev. med lite äppelbitar. Ät den som den är eller servera med bananglass (du behöver endast banan i det receptet, se i videon hur man gör). eller servera med någon annan vegetabilisk grädde eller glass. Mums!

2 Comments

  1. Mycket bra tack👏👌

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*