Raw blomkålsris med persilja, basilika & citron

Blomkålsris kan vara riktigt torrt och trist, eller så kan det vara fantastiskt gott. Här kommer ett recept på ett som är fantastiskt gott!

Receptet räcker till 2-3 personer och du behöver:

– 1 mellanstort blomkålshuvud/ 1 medium cauliflower
– 1 msk fryst basilika/ 1 TBS frozen basil
– 1/4 dl torkad persilja (eller färsk, hackad i en större mängd om du har)/ 2 TBS dried or fresh parsley
– 2 klyftor vitlök, pressade/ cloves of garlic
– 1 tsk örtsalt/ 1 tsp herbal salt
– 1 citron, skal och saft/ 1 lemon, zest & juice
– 3 msk olivolja/ 3 TBS olive oil
– svartpeppar/ black pepper

Gör så här:

Kör blomkålshuvudet i matberedaren till det blir finfördelat i samma storlek som ris ungefär. Här verkar många recept jag sett på blomkålsris hävda att det är klart- det ser ju ut som ris! Men smaka på det. Smakar det något? Nej, i alla fall inte för någon som inte är van vid rawfood eller för barn, så nu ska vi göra något riktigt gott istället, nämligen blanda ner resten av ingredienserna i matberedaren och köra en liten stund till! Smaka på det nu. Smakar det något Och ja, har du haft i alla ingredienserna så är det hur gott som helst! Man skulle kunna äta direkt ur matberedaren, men något som är väldigt gott är att lägga upp det på en tallrik/tallrikar och äta ihop med avokado och gurka, nåt mer behövs inte, saftigt och smakrikt som det är!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*