Raw chia selleri cracker, vad kan du göra med selleriblad?

20161015_103131-1

Selleriblad innehåller mer klorofyll än selleristjälkarna och 5 gånger så mycket mer mineraler och vitaminer. SLÄNG DEM ALLTSÅ INTE!!! I den här videon visar jag dig hur du kan göra fantastiska knäckebröd/ cracker av dessa! Receptet ser du nedan. Men först ska jag ge ännu mer tips om vad du också kan använda selleribladen till:

– Som garnering, toppa en paj med,använd det som en krydda, du kan finhacka den och strö över grytor.
– Använd selleribladen när du gör hemgjord buljong, dem ger fantastisk smak!
– Finhack selleriblad och blanda ner i en sallad.
– Släng ner några selleriblad i peston.
– Använd dem i gröna smoothies.
– Juica bladen, drick som en shot eller blanda ut med äppeljuice.
– Släng ner några blad i surkålen!

Här kommer ett fantatsisk recept på chia & selleri knäcke, receptet ger 2 plåtar.

Du behöver:

– 2 dl chiafrön
– 5 dl vatten
– ca 150 gram selleriblad (du kan ta mer, men se till så att det inte blir för bittert bara)
– ½ tsk havssalt om man vill

Gör så här:

Blötlägg chiafröna i vattnet, helst över natten, men minst 30 minuter iallafall.
Kör chiablandningen och selleribladen i mixern tillsammans med salt i mixern till det är helt finfördelat. Bre ut blandningen på två teflex pappersklädda/ bakplåtspappersklädda plåtar. Sätt in i torkugnen minst över natten. Skåra och vänd när du ser att den stelnat till sig lite, efter ca 2 timmar. Förvara kexen i en utesluten burk. Lägg lite ris i burken för att dem ska hållas extra krispiga. Håller länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*