Raw läskande glass med sommarens nektariner!

201607261952602304-1
När det är riktigt varmt ute finns det inget bättre än att ha en god och läskande glass framför sig. Bananglass eller glass på nötbas kan ibland kännas lite tung och inte så hydrerande, därför kan det vara gott med en lite mer ”saftig” och lätt glass ibland. Tack vare mangons och nektarinens textur är den otroligt krämig, saftigheten finns där men utan att vara isig, alltså är det helt perfekt! Den går snabbt att göra och du behöver endast två ingredienser.

För att göra den här glassen behöver du ett fryst paket mango, 250 gram och 3 färska mogna nektariner. Kör allting i matberedaren tills det är finfördelat och servera direkt!

En portion av den här glassen täcker hela dagsbehovet av vitamin A, ca 1/4 av dagsbehövet av vitamin E, en bra bit över halva C vitamindosen, ca 1/5 av dagsbehovet av järn, magnesium, kalium och fosfor, och ca 1/8 av dagsbehovet av zink. Du finner även en go dos av aminosyror, 6,3 gram protein och så täcker du 10-35 % dagsbehovet av alla B vitaminer (förutom B12). De rekommendationer jag gått efter kommer från cronometer, alltså ligger rekomendationerna en bit över siffran om hur mycket man egentligen behöver. Glassen är fettfri, dock inte helt fettfri då frukt i sig innehåller en liten dos av omega 3 och omega 6, i den här glassen är det 1,4 gram fett totalt i en portion.

POWERGLASS???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*