Raw nutella

20160706_133841-1
Nutella är något du kan ha till ALLT! Dippa dina frukter i, ha som topping på kakor, glass, våfflor, bre på kex, bröd eller ha till gurkskivor, selleristicks, bre på salladsblad, ja, till vad som helst! Den här nutellan är raw, full av antioxidanter, vitaminer och mineraler, men den smakar som om den vore väldigt onyttig. Om du har lätt för att gå loss i en burk köpt nutella ska du absolut testa att göra den här, för om du går loss i den här burken istället skulle du gå från att vara hälsosam istället för ohälsosam. Själv tycker jag den här är en bra lunch tillsammans med färska grönsaker och frukter som jag dippar, samtidigt som jag även använder den till topping och olika tillbehör.

Du behöver:

– 1 dl hasselnötter (helst blötlagda ett par timmar innan)/ 0,4 Cup hazel nuts
– 12 dadlar/ 12 dates
– 2 msk kakao el. carobpulver (eller 1 msk av varje skulle jag rekommendera)/ 2 TBS cacao
– ½ krm äkta vaniljpulver/ a pinch of vanilla bean powder
– en nypa salt/ a pinch of salt

Gör så här:

Kör allt i matberedaren, eller om du har en stark mixer. Börja med ½ dl vatten och fyll därefter på tills du tycker att du har en bra konsistens. Hemligheten för att få den här krämen riktigt fin och len är att köra den riktigt länge i matberedaren/mixern. Häll upp på burk, ät direkt eller förvara i kylskåpet upp till 3 dagar. Ett tips är att göra en stor sats och frysa in i småburkar. Man kan även använda sig av isformar och frysa in i, då är det färdigt och redo att ta upp vid  behov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*