Raw Nypon & Apelsin kakor+ rawfoodfestivalen

Igår var det Rawfoodfestivalen här i Göteborg! Ett stort tack till alla som var med, och till alla sponsorer som jag fick ingredienser av. Det var en mycket lyckad eftermiddag/kväll! 🙂 Några bilder från festivalen finner ni längre ner, och här kommer receptet på mina nypon & apelsin kakor som jag sålde och som ni skulle få recept på efter festivalen! Med en liten frisk apelsinsmak tillsammans med dadlarna och kokosen ger det dig en riktigt härlig energikick, och inte nog med det, dem innehåller ju även nypon som är supernyttigt. Du kan läsa om nyponpulver och dess hälsoeffekter här. Jag sålde även lakrits & lavendel kakor även de receptet ska ni få, dem finner ni här!
20150829_132036För ca 10 st stora (dem jag sålde= stora) eller 20 st mindre behöver du:

– 2 dl kokosflingor/ 1,6 Cup coconut flakes
– 3/4 dl nyponmjöl/ 0,25 Cup rose hip
– 15 färska dadlar/ 15 fresh dates
– en nypa salt/ a pinch of salt
– 3 droppar eterisk apelsinolja (funkar att byta ut mot rivet ska från 1-2 apelsiner)/ 2 drops orange essential oil or orange zest from 1-2 oranges

– kokosflingor blandat med något ”superpulver” att rulla i om du vill

Gör så här:
Kör kokosflingor, nyponmjöl och en nypa salt (och apelsinskal om du inte har eterisk olja) i matberedaren till det blir som ett mjöl. Kör sedan ner dadlar, kokosolja (och eterisk olja om du har) och kör till det blir som en deg. Forma ”degen” till en rulle och rulla den i kokosflingor blandat med något pulver om du vill (eller bara kokosflingor), jag använde äppelpulver. Skär i bitar. Godast blir dem om dem får stå i kylen ett par timmar, men dem går även bra att servera direkt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*