Raw vinbär & nektarinsås m ruccula & nudlar

IMG_20150726_170550
Här om dan la jag upp ett otroligt gott recept på instagram (@rawveganse) som jag tänkte dela med mig av även här för er som inte har instagram! Det är i mitten av sommaren och vinbären börjar nå sin topp! Men vad ska man göra med dem? Många kokar vinbärsgelé, gör sylt eller bakar en vinbärspaj. Om man däremot vill äta vinbären råa och inte tillsammans med socker har jag en lösning! Gör en god raw nudelrätt! Den här såsen som du har till gurknudlarna har allt, den är söt, salt, sur, pepprig, krämig och superduper god! Så testa vettja, här är receptet:

Du behöver till såsen:

– 6 stora väl mogna nektariner/ 6 nectarins
– 5 dl röda vinbär/ 2 Cup red currant
– 2,5 dl ruccula, eller mer om din rucula är mild/ 1 Cup arugula
– Valfria tillägg: några mynta kvistar & havssalt/ spearmint leaves & sea salt

Kör alla ingredienser till såsen i mixern/ matberedaren till en slät sås. Häll upp i en stor salladsskål eller liknande. Fixa därefter tillbehören som är:

– 3-4 gurkor (beroende på storlek) som du gör nudlar av i en grönsakssvarv (alt. skalkniv/ osthyvel om du inte har en grönsakssvarv)/ 3-4 cucumbers
– 1 huvud romansallad som du hackar i bitar/ 1 head iceberg lettuce
– alfagroddar, ca 1-2 dl/ alfa alfa sprouts

Blanda i alla tillbehören med såsen och vänd runt noga med såsen. Servera direkt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*