Rawfood gräddglass med caramelswirl

Jag vet att det är för kallt för glass.. Meeeeeen…det är så gott!!! Och den här glassen är bland den godaste som finns om du frågar mig.

20150622_160815

– Den är gräddig.
– Den är len.
– Den är rik.
– Den är fluffig.
– Den är söt.
– Den är krämig.
– Den är caramellig.
– Den är uppiggande.
– Den är nyttig.
– Den är humörupphöjande.
– Den är en favorit hos alla oavsett ålder/ matvanor.
– DEN ÄR BÄÄÄÄST!!!

Behöver jag ens säga mer? Testa den!!! Här är det du behöver:

Till glassen:
– ca 9 övermogna bananer
– ½ – 1 vaniljstång
– 1 msk lucuma (går att utesluta, men förhöjer den gräddiga smaken och gör glassen äännu lenare)

Till caramelswirlen:
– 9 dadlar
– 2 tsk mesquitepulver
– 1/4 tsk himalayasalt
– 1,5 tsk macapulver
– vatten

Gör så här:

Skala och skär 7 av bananerna i bitar och frys in i påsar / alt. lägg på bakplåtspapperklädd/plastfolieklädda tallrikar. Frys minst 4 timmar.

Börja med kolasåsen. Kör alla ingredienser i matberedaren häll på med lite vatten till du har en krämig sås, den ska inte vara för lös utan ganska fast i konsistensen. Lägg i en skål och ställ åt sidan medan du gör glassen. Kör de två bananerna du inte frös in i matberedaren med vaniljstång (hela med skal) tillsammans med lucumapulvret (om du har) till det är en krämig sås. Lägg därefter i de frysta bananerna och kör i matberedaren till du har en fluffig glass. Du kommer behöva stoppa matberedaren flera gånger för att vända runt med en stor sked eller hård slickepott så att det blandas. Skeda sedan upp i portionsskålar (om du inte äter upp allt själv) Klicka över kolasåsen och ”swirla” runt den med en sked. Vackert! Servera direkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*