Rawfood potatismos recept

Rå potatis är otroligt hälsosamt för kroppen, det är extremt basbildande, healande för magen, kan föra bort och även motverka huvudvärk, bra mot träningsvärk/stelhet, så varför hittar jag inga recept på raw potatismos? Alla recept jag hittat innehåller blomkål och cashewnötter typ…vilket är en bra bas, men den viktigaste mest underskattade ingrediensen är ju inte där…NÄMLIGEN POTATIS! Och visst, rå potatis kan vara lite svårsmält pga stärkelsen och de hårda fibrerna, därför har jag i detta receptet valt att juica potatisen, det är då dess healingseffekter blir som mest aktiva och upptagliga för kroppen. Har du ingen juice maskin går det utmärkt att mixa potatisen med liiite vatten och sedan sila den- så har du potatis juice ändå!

För 1 portion behöver du:
– 300 gram fryst blomkål (tina!)/ 300 grams of frozen cauliflower
– ½ avokado/ ½ avocado
– juice från 2 ekologiska rå potatisar/ juice from 2 organic raw potatoes
– salt efter smak, ca 1/3 tsk/ salt to taste
– valfritt: lite riven muskotnöt/ optional: a pinch of nutmeg

Gör så här:
Gör juice av potatisarna, kör juicen i mixern eller i en stark matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av, vill du ha mer salt..? Muskot..? Servera!

2 Comments

  1. Fryst blomkål är ju förkokt, dvs inte raw.

    • Hej! Man kan köpa färdigfryst blomkål ja, vilket inte är helt rå då den upphettas som du skriver, dock är det bara några sekunder så det är inte säkert att kärnan i blomkålen kommer upp i speciellt höga temperaturer. Men vill man ha den helt rå så köper man färsk blomkål och fryser in den själv. Jag brukar alltid göra det, genom att frysa blomkålen så öppnar man upp cellväggarna vilket gör att den bli mer lättsmält och enklare att mixa ner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*