Rött ris & grön linsgroddsmums i en god ingefärlig kryddblandning

Här kommer ett ”rawfood light recept”, alltså nästan rawfood, allt de nyttiga i rawfooden är kvar, näring och enzymer, det som inte är raw är de röda riset. Rött kokat ris bidrar i den här rätten istället med massor av mineraler, antioxidanter (viket inte försvinner när vid kokning). Det är en fantastisk konsistensbrytning till de knapriga linsgroddarna samt att det smakar väldigt gott. Blandar man det med enzymrika groddar och grönsaker blir det väldigt lättsmält.
20150513_132925

Till de här underbara recepet behöver du:

– 1 dl okokt rött rått ris/ 0,4 Cup red rice, dry
– 2 dl gröna linsgroddar/ 0,8 Cup green lentil sprouts
– ½ tumme finriven ingefära/ ½ thumb of ginger
– ½ grovriven zucchini/ ½ zucchini, shredded
– 1/3 grovriven gurka/ 1/3 cucumber
– 1,5 tsk kokosolja/ 1,5 tsp coconut oil
– en klyfta pressad citron/ a slash of lemon juice
– ½ tsk spiskummin/ ½ tsp cumin
– ½ tsk malda korianderfrön/ ½ tsp coriander
– ½ tsk torkad dragon/ ½ tsp tarragon
– salt & svartpeppar efter smak/ sealt & blackpeper to taste

Gör så här:
Koka riset i dubbelt så mycket vatten ca 30 min, eller enligt förpackningen. Blanda sedan riset med övriga ingredienser och rör runt. Receptet räcker till två personer, eller så äter du upp allt själv! 🙂 Inga tillbehör behövs då rätten är så smakrikt och saftigt i sig, men en skivad avokado och lite salladslök skulle kunna passa fint att topp med om man vill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*