Stekt ägg som inte är stekt- rawfood ägg

Påsken är här. Jag längtar inte efter ägg men däremot längtar jag efter något som ger mig känslan av påsk, alltså ägg. Det är inte ägget i sig, inte smaken, men formen och utséendet som ger en härlig påsk-känsla som jag längtar efter. Och här kommer den, ett stekt ägg, fast utan ägg, tusen gånger nyttigare och betydligt mer smakrikt. 😀
20150330_142711-1

Du behöver för 2 ”ägg”:

Vitan:
– 4 dl mungbönsgroddar

Gulan:
– 1 dl skalade hampafrön (andra frön eller nötter funkar också, men blötlägg dem gärna då lite innan)
– 1 liten morot
– ½ gul paprika
– 1 tumme ingefära
– 1 klyfta vitlök
– 1 tsk gurkmeja
– 1 krm örtsalt

Gör så här:

Gå in i en avkopplande meditation, för nu ska du skala mungbönsgroddar! De gröna skalet ska bort nämligen! Lättaste sättet att få bort skalet är att lägga groddarna i en skål med vatten, efter ett tag kommer skalen flyta upp, resten får du pilla bort! Lägg sedan ut groddarna på två tallrikar och forma likt ett ägg.

Gör nu gulan, kör röran slät i en matberedare och lägg sedan ut den på ”äggvitan”, använd gärna en gul paprikaring som jag gjort på bilden så blir formen lite bättre+ att det blir mycket vackert!

Tips, varför inte göra äggröra? Blanda då ihop groddarna med röran!
20150330_143211

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*