Va? Hur är dessa zucchininudlar raw?

Vissa är inte så förtjusta i rå zucchini/ raw zucchini nudlar, speciellt inte om man är ny på rawfood. Det finns däremot ett litet knep du kan göra för att dem ska bli mer smakrika, mjukare, och ja nästan som kokade! I videon nedan visas det exakt hur du går tillväga.
Börja med att skala en stor zucchini (varför du ska skala den är för att skalet inte smakar nåt vidare, samt att de inte suger upp smaker så bra). Spiralizera därefter zucchinin. Pressa över en halv citron, 1/4-½ tsk bra salt, och ev. ½-1 msk olivolja. Använd händerna och massera in ”dressingen” i nudlarna, tryck i ordentligt med händerna! Låt gärna stå någon timme (men det är inte nödvändigt). Varför detta smakar som tillagade nudlar är för att syran från citronen och saltet hjälper till att bryta ner stärkelsen i nudlarna vilket gör dem mjukare.

Ett tips är att blanda i valfri mängd ångkokt blomkål, kikärtor/kikärtsgroddar, persilja och avokado så har du helt plötsligt en jättegod sallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*