Victorias inköpslista när det kommer till basvaror i rawfoodköket

Färska grönsaker:

– Gurka
– selleri
– fänkål
– avokado
– paprika
– tomater
– kål av nåt slag
– någon form av lök
– rotfrukter, morot, sötpotatis, rödbetor, palsternacka mm
– Någon form av gröna blad, grönkål, svartkål mm.
– vitlök
– ingefära

Torkade kryddor:

– basilika, oregano, spiskummin, timjan, rosmarin, mejram, koriander, kanel, ingefära, salvia, lökpulver, paprikapulver, gurkmeja, kardemumma, vanilj mm, ju mer desto bättre om du frågar mig 😉

Oljor:

– Inte nödvändigt (och oftast inte helt raw heller) olivolja och kokosolja är de bästa oljorna i rawfood köket (och troligen de mest hälsosamma)

Nötter och frön:

– mandlar
– valnötter
– hasselnötter
– sesamfrön
– pumpafrön
– hampafrön
– linfrön (helst gula)
– chiafrön
– solrosfrön
– paranötter

Säd, bönor, linser mm att grodda
– nakenhavre
– bovete
– hirs
– gröna linser
– mungbönor
– svarta linser
– kikärtor
– alfaalfa
– bochhornsklöver

Nötsmör:

– solrossmör/ mandelsmör
– tahini

Frukt:

– dadlar
– torkade aprikoser
– torkade fikon
– äpplen
– russin
– bananer
– annan frukt efter säsong, se till att alltid ha mycket frukt hemma!

Sötning:

– kokossocker
– kokossirap
– honung
– mesquitepulver
– lucumapulver

Smaksättning:

– äppelcidervinäger
– ekologisk senap utan tillsatser
– örtsalt
– sellerisalt
– soltorkade tomater
– ev. näringsjäst och tamari (ej raw men kan vara gott att smaksätta med ibland, se bara till att köpa dessa produkter av bra kvalité utan tillsatser)

Superfoods:

– raw kakao
– carob
– macapulver
– spirulina
– vetegräs
– gojibär

I frysen
– bär, t. ex hallon, blåbär, vinbär
– tropisk frukt, mango & ananas
– kryddor, basilika, persilja, gräslök, dill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*