Snyggaste blomkåls sushin med söt ingefärssås, rawfood recept

Imponera på dina vänner med den här superläckra sushin! Det kan se avancerat ut, men följer du receptet och instruktionerna till videon (se nedan) är det faktiskt inte så svårt! Resultatet kommer självklart bli bättre och bättre för varje gång du gör den men trots det blir första gången också väldigt bra. Det är nämligen så att med de här ingredienserna, och färgerna så kommer det se ut som konst hur man än gör! Smakerna kommer oavsett också att sitta klockrent, i sushin finner du allt, sötma, hetta, syra, nötighet och överaskningar som vitlök och mild kålsmak från blomkålen som gifter sig helt perfekt!

Du behöver:

Nori ark/ nori sheets

– 300 gram blomkål/ 300 grams of cauliflower
– 1,25 dl nötter eller frön, helst ljusa, t. ex mandel, cashew/ 0,5 Cup nuts or seeds
– 1 msk färsk ingefära/ 1 färsk TBS ginger
– 1 vitlöksklyfta/ 1 clove of garlic
– 1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt
– 1,5 msk honung eller annan flytande sötning/ 1,5 TBS honey or other liquid sweetener
– 1 msk citron juice/ 1 TBS lemon juice

– 1/3 rödbeta/ 1/3 beetroot

– Gurka eller selleri/ cucumber or celery
– Frukt i mitten: persimmon, sharon, eller mango/ persimmon, sharon or mango

Söt ingefärssås:

– 1-2 sharon, alt. 1 mango/ 1-2 sharon or 1 mango
– 1 msk purjolök alt. salladslök/ 1 TBS leeks
– 1 msk tahini/ 1 TBS tahini
– 2 msk paprika/ 2 TBS bell pepper
– 1 tsk färsk ingefära/ 1 tsp fresh ginger
– en nypa salt/ a pinch of salt

Gör så här:

Instruktionerna följ lättast genom att se på den här videon:

2 kommentarer Lägg till

  1. Sallina skriver:

    Detta var väldigt gott, mycket positivt överraskad! Rullade i all enkelhet ihop ris med gurkstavar och bitar av persimon, och serverade sushin utan sås, vilket inte såg fullt lika snitsigt ut som din presentation i videon, men smakerna var utmärkta! Till efterrätt åt jag återstoden av persimonen med lite kakao och kokosgrädde – sammantaget en tiopoängare till fika. Tack!

    Gilla

    1. Victoria skriver:

      Tack för att du delade detta 😀 Och vad kul att det blev så lyckat! Din efterrätt låter som pricken över i:et 😉 Kram victoria

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.