Chlorella/ spirulina bollar, ½ tsk/ energiboll!!!

on

Fantastiskt!!!! ½ tsk chlorella eller spirulina/ boll! Och ja, detta är mycket välsmakande bollar, men yes, samtidigt nyttiga som attans! Spirulina och chlorella är sötvattenalger som är fantastika källor till klorofyll som är otroligt bra för kroppen (läs mer här), mineraler, vitaminer, spårämnen samt att det har alla aminosyror. Spirulina och chlorella är även bra att inta för att detoxa tungmetaller, motverkar ovälkomna bakterier, virus och minskar risk för sjukdom samt att dem ökar energin i kroppen.

De här bollarna är perfekta som snacks/ mellis/ fika när man är ute och reser eftersom dess innehåll är komplett och så näringstätt, dem tillfredställer, ger energi och smakar gott, kylskåp behövs ej heller!Den bästa chlorellan och spirulinan hittar du här: https://academyofnature.se/collections/all/alger-omega-3

För att göra 30 bollar behöver du:
15 tsk chlorella eller spirulina pulver
15 färska dadlar
1 dl mullbär (alt. torkade aprikoser eller russin)
1/4-1/2 tsk äkta vaniljpulver (valfritt)

Gör så här:
Kör alla ingredienser i matberedaren tills det är som en deg. Forma till 30 lika stora bollar och vips du har ½ tsk gröna superkrafter i varje boll! Låt bollarna ”sätta sig” i kylskåpet ett par timmar så blir dem mindre kletiga, sen kan du ha dem utan kylskåp också längre tid om man t. ex är ute och reser, förvara dem dock inte över rumstemperatur! Har du kylskåp är det bäst dock, där håller dem sig i flera månader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.