Vegansk ”ägg”röra recept

on



Det här receptet är för dig som vill ha ett supergott substitut till äggröra! Receptet är äggfritt, och innehåller tofu som är otroligt hälsosamt, proteinrikt och lättsmält! Äggröra utan ägg är enkelt, snabbt och kräver ingen som helst tillagning (om din tofu inte är hemgjord då dvs). Receptet innehåller även den supernyttiga kryddan gurkmeja, som har tre bra saker- det ger röran en läcker gul färg, det bidrar (faktiskt) med en äggig och god smak (tro mig- åtminstone i de här fallet!) samt att det bidrar med massa hälsobringande egenskaper tack vare sina kraftfulla antioxidanter och ämnen som motverkar ett flertal sjukdomar och hjälper vid smärta och inflammationer.

Det här receptet ger dig cirka 3-4 portioner om den serveras som på bilden, huvudrätt och ihop med en sallad med avokado. Men om du har äggröran som ännu mer som ett tillbehör, typ att du har bröd, bönor, groddar etcetera i måltiden också så räcker det ju till fler…

Till ”ägg”röran behöver du följande ingredienser:
400 gram fast tofu
400 gram silkestofu*
3/4 tsk lökpulver
1 tsk svart salt (kala namak)**
3/4 msk gurkmejapulver
1-2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
1/2 msk GMO-fritt sojalecitin eller solroslecitin (kan uteslutas)
2 msk finhackad gul lök (kan uteslutas)
Svartpeppar

Gör så här:
Smula fast tofu och silkestofu i en skål eller bunke med händerna tills det är finfördelat mycket smått (se gärna videon här hur man gör och hur det ska se ut: https://www.youtube.com/watch?v=Wvll1ima_pA ). Lägg i resterande ingredienser och blanda ihop allt väl med en sked. Smaka av och servera!


Alternativ!
*Silkestofun kan bytas ut till 2 dl växtbaserad yoghurt (helst kokosyoghurt isåfall), dock behöver du ha med den fasta tofun i receptet, den har ingen vettig ersättning just för detta recept.
**Svart himalayasalt (Kala namak) har en dos av sulfur, vilket ger en äggig smak och lukt. Saltet finns att köpa på internet, i indiskas butiker eller eventuellt vissa välsorterade hälsokostbutiker. Du kan ersätta detta saltet till vanligt salt- det blir gott och ganska så äggigt ändå faktiskt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.