Jordgubbsglass med kamomill, raw & veganskt recept

Är du som jag, saknar jordgubbar? Tack och lov finns det frysta jordgubbar året runt, dessa är inte som färska såklart, men man kan göra otroligt goda recept med dem, bland annat den här supergoda jordgubbsglassen! Jordgubbsmaken förstärks med vanilj, kokos och kamomill. Det är en riktigt god delikatess du bara måste testa! Kamomillen bidrar med ett värmande djup och fantastiska hälsobringande egenskaper. Kamomill är bl a bra för sömnkvaliteteten och stressrelaterade problem eftersom den är lugnande. Den lugnar nerver och är även bra för magen och för återhämtning av dina muskler. Om du ger kamomill en googling kommer du bli imponerad av den här fantastiska örten! Jag använder kamomill från Aleaherbs, det är ett extrakt vilket gör att den blir mer potent än om du skulle använda té. Kan varmt rekommendera detta men har du inte detta kan du också utesluta den eller använda starkt avsvalnat kamomillté.



Här är en video till exakt hur man gör glassen:
https://www.youtube.com/embed/_LziWMa4bCg?si=tpnST4TFkLpUVjTU


Till 1 stor portion behöver du:
2 stora bananer
100 gram frysta jordgubbar
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 msk kokosmjölkspulver eller kokosgrädde
2-3 färska dadlar
1 ”rör” kamomittextrakt (klicka här) eller 3 msk starkt kamomillté (valfritt)

Gör så här:
Frys in bananerna i slantar i en påse och lägg det platt i frysen så bananbitarna inte ligger som ett tjockt lager på varandra. Frys bananerna helst ett dygn i förväg, då blir det godast och bäst resultat. Halvtina jordgubbarna några minuter, men endast litegrann, tinar du dem för mycket får du en rinnig glass. Lägg jordgubbar, frysta bananskivor och resterande ingredienser i matberedaren och kör till det är krämigt, du kan behöva stanna maskinen då och då för att putta ner det som åker upp mot kanterna. Servera direkt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.