Rå potatis sallad recept

Idag är det potatisens dag! Jag tänkte därmed passa på att dela med mig av väääärldens godaste potatissallad! Den är helt rå faktiskt! Ät den som en sidosallad till vilken måltid som helst eller ät den med kex, bröd som snacks, sidorätt eller förrätt/ bufférätt/tapas/tilltugg/snittar, eller ihop med zucchininudlar (eller valfria nudlar) och gärna lite nötter, frön, avokado, eller groddar på toppen! Det är ett gammalt recept som Dan Uhrbom brukade göra väldigt ofta. Dan lever tyvärr inte längre men han var länge Sveriges mest kunnige man inom växter och han åt endast levande föda (på senare år kom ordet rawfood).

Video till receptet: https://www.youtube.com/watch?v=w2ul9KCNUf0

Rå potatissallad
1-2 portioner

Du behöver:
1 hyffsat större potatis eller 2 st små/ 1 large potato or 2 small
1 medelstor tomat/ 1 medium tomato
2-3 msk finhackad lök/ 2-3 tbsp finely chopped onion
1/2 tsk torkad oregano/ 1/2 tsp dried oregano
2 tsk äppelcidervinäger/ 2 tsp apple cider vinegear
1 msk olivolja/ 1 tsbp olive oil
1/4 tsk salt eller efter smak/ 1/4 tsp salt or to taste

Gör så här:
Finhacka löken, potatisen och tomaten. Det blir söligt och mosigt när du finhackar tomaten- vilket är precis vad du vill, vänd ner allt i en skål och ös på allt söl som bildats av tomaten på skärbrädan ner i skålen, gå inte miste om denna fina vätskan! Lägg ner resterande ingredienser i skålen och blanda väl. Låt allt gärna stå och dra minst 15 minuter, men gärna över dagen om du kan vänta!
Servera!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.