Bra att veta om mineraltillskott

on

Inlägg på Holistics blogg:

Olika mineralföreningar och deras upptag

När det gäller mineralers upptag i allmänhet så är det flera saker man måste förstå. För mineraltillskott gäller att de ska ha hög biotillgänglighet vilket betyder att de ska tas upp bra i tarmen. Till exempel så är inte ett stycke rent järn biotillgängligt eftersom det inte tas upp även om det innehåller 100 procent järn.

Mineraler tas upp i tarmen, och de flesta mineraler tas endast upp i jonform. Låt oss ta magnesium (Mg på kemispråk) som exempel. En metalljon är en metallatom som har tappat en eller flera elektroner och blir därmed positivt laddad. Natrium och kalium tappar en elektron och blir då envärt positivt laddade joner (Na+ resp K+). Magnesium tappar två elektroner och blir då en tvåvärt positiv laddad jon (Mg2+). Dessa joner som är positivt laddade attraheras till tarmens slemhinna som är negativt laddad och kan därmed tas upp.

Läs hela inlägget här

https://i0.wp.com/holistic.se/produkter/mineraler/mineraltext.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.