Klorofyll, flytande solljus

on

Inte nog med det, klorofyllets struktur är nästan identiskt med röda blodceller. Kanske är det därför inte jätteförvånande att gröna grönsaker ger bättre blodvärden, och eftersom blodet bygger alla organ i kroppen är det inte heller så konstigt att grönt är viktigt för att hålla sig frisk. Dr. Robert Young, som studerat blod för tusentals patienter runt om i världen före och efter intag av klorofyll skrev nyligen en artikel om klorofyll som går att läsa här: The Healing Power of Chlorophyll

Några rader från artikeln:

As many of us know the power of sunshine on our body and mind, not many are aware of sunlight’s liquefied form – chlorophyll.

Chlorophyll is liquefied sun energy and by consuming as much chlorophyll as possible will basically bathe our inner organs in sunshine.

No life is possible without chlorophyll, the blood of plants – just as hemoglobin is the blood of the body – the difference between the two molecules being that chlorophyll contains magnesium, while hemoglobin contains iron. Therefore, chlorophyll through a plant based diet will be high in magnesium.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.