Banan och chokladcrepes med apelsingrädde

on

20141022_162711 20141022_162723-1Har du lite bananer hemma som ligger och håller på att bli för mogna? Då ska du göra de här receptet! Att sedan toppa chokladcrepesen med apelsingrädden är magiskt, ni vet apelsin och choklad tillsammans…något fantastiskt händer, testa så får du se! Det som är så bra med de här receptet är också att man kan äta delarna var för sig, vill man bara ha chokladcrepesen utan något på är det fantastiskt i sig, eller vill man äta apelsingrädden utan crepsen är det gott att äta med sked direkt ur skålen, ha som tillbehör till någon efterrättspaj eller till fruktsallad. Men just den här kombinationen är oslagbar!

Till crepesen:
– 1, 5 msk chiafrön/ 1,5 TBS chiaseeds
– 3 stora (gärna övermogna) bananer/ 3 big, well ripen bananas
– 2 msk raw kakao/ 2 TBS raw cacao
– ½ dl valnötter/ 0,2 Cup walnuts
– ½ tsk lucuma (kan uteslutas men det ger en fin len yta)/ ½ tsp lucuma powder
– ½ tsk äkta vanilj/ ½ tsp vanilla bean powder
– en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Gör så här:

Kör alla ingredienser i matberedaren till det är finfördelat. Bred ut smeten på ½- 1 bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen ett par timmar till den är fast i konsistensen. Skåra ut bitar och sätt fart med apelsingrädden:

– 2 dl cashewnötter, som du blötlagt minst 1 timme innan/ 0, 8 Cup Cashew, soaked
– ca 1 dl vatten/ 0,4 Cup water
– ½ pressad citron/ ½ lemon, the juice
– 1 tsk äkta vanilj/ 1 tsp vanilla bean powder
– 2 droppar wild orange essential oil*/ drops wild orange essential oil
– 3-4 dadlar/ 3-4 dates

Gör så här:

Kör alla ingredienser i matberedaren till det blir en härlig tjock slät kräm. Lägg en klick av grädden på en liten ”crepes-platta” och lägg sedan en bit över. Toppa med kakaonibs, gojibär, kokosflingor (jag hade blandat mina med gurkmeja, det är därför dem är gula)

* Jag använder DoTerras wild orange eteriska olja för att den smakar fantastiskt och ger otroliga hälsoeffekter jämfört med om du bara skulle ta skalet från en vanlig apelsin. Använder du skalet från en apelsin istället var extremt nog med att skölja den innan isåfall! Jag rekommenderar i första hand den här eteriska oljan istället då den pressas från vildapelsiner och är bland de renaste som finns. Den är anti-bakteriell, anti-depressiv, anti-svamp, antiinflammatorisk, antiseptisk, blodtryckssänkande, uppiggande, stimulerar lymfsystemet, bra för immunförsvaret, har kraftig anticanceraktivitet bl. a.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.