Ljuset i Corona tider

Se ljust för framtiden. Vi är i en fas där vi lär oss massvis just nu. Allt sker av nån anledning och med nåt bra i slutändan. De sk. Covid19 kom till oss för att vi måste lära oss ta hand om oss själva och vår miljö bättre. Tack vare ”viruset” minskar vi utsläppen pga att flyg mm ställs in, stränder förbjuds, alltså vi minskar skiten som förs ut i havet, vi tvingas lära oss att förstå hur vi tar saker för givet som vi inte borde ta för givet, t.ex att den mat du är sugen på just nu alltid finns för dig trots att dess ursprung inte ens kanske finns i samma världsdel där du bor… Vi är beroende av importeringar, och vi inser nu att vi faktiskt borde lära oss att äta av det som finns i närheten av oss.
Regeringen borde verkligen ha fått en tankeställare hur sårbara vi är när vi har sån liten självförsörjningsgrad i Sverige, stödja bönder, småbruk och de som odlar ekologiskt, hoppas dem fattar nu hur viktigt det är att ta tag i det här.
Vi är hemma från jobben och inser att vi kanske gått för hårt ut, vi får chans att vila från ett tempo vi hållt som man verken klarar av eller blir lycklig av. Vi får äntligen lite tid till våra nära och kära. Det här är hemskt för de personer som råkar illa ut men det är väldigt positivt för framtiden, för vår utveckling. De personer som råkar illa ut men klarar sig kommer troligen se över sin livsstil bättre i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.