Jordgubbsfudge bollar recept

De här bollarna ger en skön sommar-feeling och känns härligt lyxiga! Kombinationen mandel, jordgub och vanilj blir ett magiskt giftemål som duu inte får missa!

Du behöver till ca 15 bollar:
2 dl mandelmjöl (kör mandlar i matberedaren/mixern tills det blir ett mjöl)*
13-15 färska dadlar
1 dl frystorkade jordgubbar eller 2 msk jordgubbspulver**
½-1 tsk äkta vaniljpulver
en nypa salt

Ev. topping: ½ dl kokosflingor+ ½ tsk valfritt rosa pulver eller ½ dl fint hackade pulmpafrön

Gör så här:
Kör mandelmjöl och jordgubbar i matberedaren tills allt blivit ett mjöl. Lägg i resten av ingredienserna och kör tills allt blandat sig väl och format sig som en ”degklump” i matberedaren. Forma till bollar i valfri storlek, eller blanda lite storlekar. Blanda kokosflingor med lite valfritt rosa pulver i en skål om du vill och rulla bollarna i detta, eller rulla bollarna i fint hackade pumpafrön. Låt gärna bollarna stå i kylskåp minst 30 min innan servering så att smakerna får ”sätta sig” lite, förvaringen av bollarna är därefter bäst i kylskåp upp till några veckor men dem klarar sig även utan kyl, men ha dem då inte för varmt.

*Nötallergisk? Prova att byta ut mandelmjölet mot samma mängd malda valfria frön eller kokosflingor!

**Har du inte jordgubbar eller jordgubbspulver hemma, kanske du har något annat gott pulver du kan ersätta med för att göra en helt annan bolll! Blåbärspulver, lingonpulver, nyponpulver, baobabpulver, tranbärspulver, svart vinbärspulver, hallonpulver eller havtornspulver är exempel på andra fina ersättningar i receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.