
Med få enkla ingredienser kan du skapa en magiskt god gröt. Jag vet att du tycker det kanske känns märkligt när du läser ingredienslistan. Alltså det är ju väldigt gott med bovete, kokos och dadlar, så långt är du troligen med. Men att det skulle bli bättre med att tillsätta selleri kanske du inte riktigt hajjat än. Kanske är du inget sellerifan dessutom. MEN ge detta en chans! Sellerin försvinner liksom bort, eller ja, det gör den inte, men sellerismaken mildras ut och bidrar endast med fin sälta och fluffighet till din gröt. Gröten får ett lättare resultat i kroppen och måltiden blir mer balanserad. Ge det en chans, du kommer troligen inte bli besviken!
Du behöver för ca 2 portioner:
3 dl bovete/ 1,25 cup buckwheat
3 msk kokossmör/ 2 tbsp coconutbutter
5-6 färska dadlar/ 5-6 fresh dates
2 selleristjälkar/ 2 celerystalks
Ett par msk vatten/ a few tbsp water
Gör så här:
Blötlägg bovetet minst 3 timmar, men gärna över natten. Du kan också grodda det en dag om du vill men helt ärligt blir det här receptet lika bra med endast blötlagt bovete. Skölj bovetet noga och lägg det i matberedaren tillsammans med resten av ingredienserna förutom vatten. Köt tills det är slätt, stoppa maskinen ibland ev. för att putta ner det som åker upp på kanterna. När det är slätt tillsätter du vatten tills du får en konsistens som du gillar!
Tips!
Toppa gröten med valfria frukter, bär, nötter, frön och servera den gärna ihop med någon form av växtbaserad mjölk t. ex mandelmjölk, jordmandelmjölk, sesammjölk etc.