Godaste tzatzikin, raw veganskt recept

on
25 Underbara sallader & dressingar : WOW! Att grönsaker kan smaka så gott!


I det här inlägget delar jag mitt favorit recept på Tzatziki. Det här receptet är från boken ”25 Underbara sallader & dressingar : WOW! Att grönsaker kan smaka så gott!” och här får du ett smakprov från boken!( Läs mer om boken här (klick). Receptet är som liksom alla recept i den boken supernäringstätt, veganskt, raw, och med flera alternativ för allergiker/ känsligheter/ dieter/ smaklökar, men också för att du ska kunna experimentera med receptet och använda din egna kreativitet såklart! I boken finner du inte bara 25 magiska dressingar/såser- utan också sallader till såserna, med en magisk sås kan man få vilken sallad eller grönsak som helst att smaka gudomligt, och med de rätta salladskombinationer till resp sås kommer salladen att nå total gourmetklass! I början av boken finner du även massvis med salladstips och dressingstips för att du ska kunna bli salladskungen där hemma!

Gör Tzatzikin och använd den till vad du vill, den här såsen är väldigt allround! I boken finner du min favoritsalladskombo med den här såsen där du har perfekta texturer och smaker blandat. Du skulle kunna få vilken stjärnkock som helst att applådera!

Boken kostar endast 120 kr.(Läs mer om boken här, klick) Perfekt till dig eller någon vän eller familjemedlem som julklapp eller present. Vid intresse, maila mig på rawveganse@hotmail.com eller skicka mig DM på instagram (rawveganse) så skickar jag dig en bok samma dag du betalat! Smidigt å lätt som en plätt! Som tack för att du köper boken av just mig (då det supportar mig mest) så kan du om du skriver med i mejlet, få medskickat ett A4 fullt av mina bästa generella kostråd, ”Ät dig till hälsa och lev mer giftfritt 2024 á la Victoria Rawveganse” samt att du kan få boken signerad om du önskar (Meddela isåfall detta i mejlet).


Tzatziki, recept

Mängd: ca 4 dl
Hållbarhet: ca 3 dagar

Du behöver:
1 dl macadamianötter
1 dl hampafrön
3 msk pressad citron (ca 1/2 citron)
1-2 vitlöksklyftor
1/4 tsk salt (eller efter smak)
1-2 msk finhackad dill (fryst funkar bra)
200 gram gurka (ca 1/2-1/3 av en hel gurka)

Gör så här:
Grovriv gurkan och pressa ur juicen i en sil eller nötmjölkspåse, men se till att ha en skål under dig- du vill spara juicen! Mät upp juicen, du vill ha totalt 1,25 dl vätska, är det inte 1,25 dl gurkjuice så fyll på med vatten tills det blir 1,25 dl totalt, häll ner detta i din mixer. Hacka macadamianötterna och lägg dem i mixern med hampafröna, gurkjuicen+vattnet, ihop med citronjuice, vitlök och salt. Mixa allt tills det är slätt och krämigt. Häll upp i en skål. Lägg i den grovrivna urvattnade gurkan, svartpeppar och dill. Rör runt väl. Gör ev. en fin finish med att ev. ringla på lite olivolja.

Alternativ!
Du kan använda cashewnötter eller paranötter istället för macadamianötter. Man kan också använda mer hampafrön istället men då blir det en lite ”jordigare” bismak. Solrosfrön är en annan bra nötfri ersättning, men samma där- det blir en liten bismak och inte lika vit färg, men det blir ändå mycket gott!

3 kommentarer Lägg till din

  1. Profilbild för Lill Ekdahl Lill Ekdahl skriver:

    Hej!

    Jag vill gärna köpa din bok och få den signerad av dig. Gärna dina kostråd också.

    Meddela mig gärna hur jag ska betala dig.

    Med vänliga hälsningar

    Lill Ekdahl

    Gilla

    1. Profilbild för Victoria Victoria skriver:

      Hej!
      Stort tack! Du kan mejla mig din adress till rawveganse@hotmail.com och så svarar jag mejlet med mitt swishnummer alt annan betalmetod om swish inte funkar för dig!

      Varma hälsningar Victoria

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.