52 smoothies 1:a pris: ”Världens bästa alkoholfria bok”+recept på granola utan ugn

on

Min första upplaga av ”52 smoothies- wow, det smakar som en efterrätt!” blev en succé år 2023 då den blev utsedd till Sveriges bästa veganska bok, samt att boken blev utsedd till ”Best in the World den 27:e november 2023 av Gourmand Cookbook awards i kategorin ”Vegan books”. Året efter skrev jag därför en uppdatering av den första boken och den andra upplagan är ännu bättre och innehåller nya recept du absolut inte vill missa! Boken vann nyligen VM i kategorin ”alkoholfria böcker”, och är nu utsedd till världens bästa alkoholfria bok! Det är en stor ära att få dela med mig av den här informationen då det väcker intresse och jag får möjligheten att nå ut till fler med mina magiska smoothierecept, som inte bara är hälsosamma- utan smakar otroligt gott, liksom efterätts-gott!

Smoothie recepten i den här boken har inspirerats av klassiska desserter, kakor, bakverk, godis och glass från olika delar av världen och omvandlats till drickbara smoothier som med gott samvete kan intas varje dag. Här används bara naturliga och näringstäta ingredienser och i rätt kombinationer smakar det fantastiskt!

En god smoothie som efterrätt eller fika ger flera hälsofördelar eftersom drycken hydrerar kroppen inklusive underlättar matsmältningen. Dessutom innehåller smoothierna i den här boken massvis med näring som mättar och tillfredsställer suget! Dom är ju också perfekta till frukost, för vem vill inte ha en dessertsmakande frukost?!

Vid intresse av att köpa boken, maila mig bara på rawveganse@hotmail.com eller skicka mig DM så skickar jag dig en bok samma dag du betalat! Smidigt å lätt som en plätt! Av mig köper du boken för endast 130 kr!

Rawvegansk granola recept!
Är du som jag och gillar granola som topping på dina smoothies? Idag delar jag med mig av ett supergott recept på granola som passar utmärkt till dina smoothies, yoghurt, eller till och med mjölkfri glass för en hälsosam topping. Det här receptet tar näringen till ytterligare en nivå tack vare den höga halten av hälsosamma fetter, antioxidanter och andra näringsämnen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9ORL6K_kFA

Du behöver:
1 dl (cirka 5-8 färska dadlar)/ 5-8 fresh dates
1/2 dl kokosflingor/ 3 tbsp shredded coconutflakes
1/2 dl linfrön/ 3 tbsp flaxseeds
1/2 dl pumpafrön/ 3 tbsp pumpkinseeds
1/2 tsk salt/ 1/2 tsp salt

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa blandningen några gånger tills den börjar smula ihop sig. För att få en jämnare och bättre granola-textur massera allt med händerna, då märker du att den klumpar sig lite- precis som granola ska vara i texturen, klumpar med smul! Se videon för att se exakt! Ställ in allt i en burk i kylskåpet minst 1 timme innan servering för att den ska sätta sig lite och utveckla ännu lite bättre smak och textur, men ja, kan du inte vänta- ät direkt! Mums!

Förvara helst granolan i kylskåpet, men är det fullt där inne eller om du är på resande fot går det bra i rumstemperatur också, men se till att ha en tätslutande burk och låt den inte stå i starkt ljus.

Alternativ!
Om du är nötallergisk kan du ersätta mängden av valnötterna till solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön eller hampafrön. För en helt rawfoodvariant kan man utesluta havregrynen och använda kokosflingor eller valfria nötter eller frön i samma mängd som havren skulle varit.

Tips!
Dubblera satsen, gärna ett par gånger (!) då den är försvinnande god! Hållbarheten är 2 veckor, (minst), men den blir knappast så gammal…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.