Klorofyllpudding med maca & mesquite

20150217_091451-1

Det här är en riktig dunderpudding full av energi! Den innehåller massor av klorofyll, fänkålspower, ingefärsjubel, sötpotatismättnad, samt mesquite och kanel som är bra för blodsockret. Puddingen innehåller även maca, en rot som man köper på hälsokosten i pulverform. Roten är från Peru och den kallas ibland för Peruansk ginseng, alltså den är perfekt att ta på morgonen då den gör att man blir pigg och alert, samt att den ökar uthålligheten. Den sägs även hjälpa till att hantera stress och hålla kroppen i balans. En annan ingrediens jag använder i receptet är mesquite, ett pulver som kommer från mesquiteträdets frökapslar som mals ner till ett pulver (fatta alltså vad mycket levande energi det är i detta pulvret då!). Pulvret har en söt och kolaaktig smak, och gifter sig väldigt fint tillsammans med macapulvret och kanelen.

För att göra den här underbara puddingen behöver du:

– 100 gram sötpotatis/ 100 g sweetpotato
– 1 fänkål/ 1 fennel bulb
– ½ citron/ ½ citron
– 10 cm gurka/ 10 cm cucumber
– 1 avokado/ 1 avocado
– 4-5 svartkålsblad (byt ut mot grönkål om du inte hittar svartkål)/ 4-5 leaves of kale
– 1 msk macapulver/ 1 TBS maca powder
– 1,5 msk mesguitepulver/ 1,5 TBS mesquite powder
– 1 tumme ingefära/ 1 thumb of ginger
– Kanel/ cinnamon
– vatten till önskad konsistens/ water

Gör så här:

Mixa ihop allt till det är riktigt slätt och fint. Justera mängden vatten utefter hur tjock du vill ha den, själv gillar jag den när den är i en konsistens som liknar pudding, men vill du ha den mer i smoothiekonsistens är det bara att hälla på mer vatten (eller mandelmjölk istället kan man ta vilket blir väldigt gott).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.