Mintkysst mousse med spirulina och carob

on

20141028_112723-1

 

Här kommer den, världens enklaste och snabbaste dessert/mellanmål! Gurka ihop med spirulina ger en underbart svalkande och fräsch känsla, och tillsammans med eterisk pepparmyntsolja lyfts smakerna upp ännu mer! Men självklart går det lika bra att använda en näve färsk pepparmynta istället! Pepparmynta är rena hälsobomben! Det är antiinflammatorisk, slemlösande, uppiggande, bra mot träningsvärk och kramper, bra för matsmältning, och antiparasitisk. I moussen har jag även haft i carob som gör att den blir härligt chokladig. Varför jag använder carob i receptet till skillnad från kakao är för att carob är naturligt söt och inte så bitter som kakao och jag slipper därför tillsätta någon sötning utöver det. Vill man kan man lägga till lite kokos sirap eller ett par dadlar för att få den sötare, men faktum är att den känns otroligt fräsch när man inte har någon extra sötning. Så gör receptet utan sötning som det står och så smakar du dig fram!

Nu till receptet, kör följande ingredienser slätt i matberedaren:

– 1 avokado/ 1 avocado
– 10 cm gurka/ 10 cm cucumber
– 2 msk carobpulver/ 2 TBS carob powder
– 1-2 tsk spirulina/ 1-2 tsp spirulina powder
– ½ tsk äkta vaniljpulver/ ½ tsp vanilla bean powder
– 1-2 droppar eterisk pepparmynta, alt. en näve färsk mynta/ 1-2 drops peppermint oil, or fresh peppermint

Ät och njut av energin du kommer få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.