Vad innehåller egentligen vinet du dricker?

on

Sevärt och viktigt inslag på Kalla Fakta om fusket inom vinindustrin: Gift i glaset

”Vin” (det vin som går att köpa i Sverige) är egentligen något helt annat än just vin, en naturlig produkt gjord av vindruvor. Det vin som säljs är lika konstgjort som läsk enligt experter som intervjuas i dokumentären. Hur är det möjligt? Efter kraftig lobbyverksamhet från vinindustrin har EU exklusivt tillåtit vinproducenter att ta med upp till 60 olika tillsatser som de INTE behöver skriva med på innehållsförteckningen, detta i syfte att vilseleda de som dricker vinet att det är naturligt.

– Vi dricker inte obehandlad frukt, vi dricker en produkt som kallas för vin, vilket är en jästmanipulerad och smakförstärkt produkt.

Med hjälp av tillsatt raffinerat socker, diverse smakförstärkare, färgämnen, beroendeframkallande och skadliga jäster får de vinet att smaka betydligt mer än de annars hade gjort. Utöver all denna skit innehåller de flesta viner så mycket bekämpningsmedel att det inte skulle godkännas som dricksvatten. Enligt tester är alla dessa gifter orsaken till att vindrickare får värre baksmällor än de som tar in alkohol från andra produkter.

Slutsats: Drick aldrig sk ”vin”. Lita aldrig på halvfabrikat i övrigt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.