Gräddost, oj vad onyttigt tänker du. Det kan du fortsätta med att tänka, men den här osten är vegansk, raw, är utan olja, innehåller omega 3 & 6 från hampafrön, jästfri och sockerfri. Den är perfekt att hyvla och rena hälsobomben på mackan!
Här kommer receptet:
Kör följande ingredienser i matberedaren till en slät kräm:
[small_divider]
0,5 dl vatten/ 0,2 Cup water
1 dl hampafrön/ 0,4 Cup hemp seeds
0,5 msk pressad citron/ 0,5 TBS lemon juice
1,5 tsk dijonsenap (har man en mild dijonsenap så kan man öka mängden lite, men min var ganska stark)/ 1,5 tsp dijon mustard
1 msk lökpulver/ 1 TBS onion powder
1,5 msk mandelsmör (eller solrossmör för nötfri)/ 1,5 TBS almondbutter
1 1/4 tsk örtsalt/ 1 1/4tsp herbal salt
en dutt gurkmeja (för färgen)/ a pinch of turmeric
[small_divider]
Koka upp 1,5 dl vatten med 1 msk agarpulver, vispa hela tiden och koka till det tjocknar lite, ca 5-10 min. Nu kommer snabbhetstestet, agarsmeten ska ner i matberedaren och blandas med de andra ingredienserna för att sedan innan den hunnit stelna åka snabbt ner i en form. Skynda på! När den svalnat kan du ställa in den i kylen för att låt den götta till sig lite och bli lite hårdare. Sen är det bara att plocka fram något gott bröd och hyvla fina skivor och lägga på! Mums!