Färska grönsaker:
– Gurka
– selleri
– fänkål
– avokado
– paprika
– tomater
– kål av nåt slag
– någon form av lök
– rotfrukter, morot, sötpotatis, rödbetor, palsternacka mm
– Någon form av gröna blad, grönkål, svartkål mm.
– vitlök
– ingefära
Torkade kryddor:
– basilika, oregano, spiskummin, timjan, rosmarin, mejram, koriander, kanel, ingefära, salvia, lökpulver, paprikapulver, gurkmeja, kardemumma, vanilj mm, ju mer desto bättre om du frågar mig 😉
Oljor:
– Inte nödvändigt (och oftast inte helt raw heller) olivolja och kokosolja är de bästa oljorna i rawfood köket (och troligen de mest hälsosamma)
Nötter och frön:
– mandlar
– valnötter
– hasselnötter
– sesamfrön
– pumpafrön
– hampafrön
– linfrön (helst gula)
– chiafrön
– solrosfrön
– paranötter
Säd, bönor, linser mm att grodda
– nakenhavre
– bovete
– hirs
– gröna linser
– mungbönor
– svarta linser
– kikärtor
– alfaalfa
– bochhornsklöver
Nötsmör:
– solrossmör/ mandelsmör
– tahini
Frukt:
– dadlar
– torkade aprikoser
– torkade fikon
– äpplen
– russin
– bananer
– annan frukt efter säsong, se till att alltid ha mycket frukt hemma!
Sötning:
– kokossocker
– kokossirap
– honung
– mesquitepulver
– lucumapulver
Smaksättning:
– äppelcidervinäger
– ekologisk senap utan tillsatser
– örtsalt
– sellerisalt
– soltorkade tomater
– ev. näringsjäst och tamari (ej raw men kan vara gott att smaksätta med ibland, se bara till att köpa dessa produkter av bra kvalité utan tillsatser)
Superfoods:
– raw kakao
– carob
– macapulver
– spirulina
– vetegräs
– gojibär
I frysen
– bär, t. ex hallon, blåbär, vinbär
– tropisk frukt, mango & ananas
– kryddor, basilika, persilja, gräslök, dill