Salt som är utan salt? Sellerisalt!!

on

Jag har lösningen för dig som älskar salt men som vill minska ner eller borde minska ner på det. Varför du borde minska ner på saltet är för att vanligt salt kan orsaka massor av problem för kroppen i för stora mängder, t. ex högt blodtryck, cancer, förstörda smaklökar, vätskeansamlingar, magsår, halsbränna mm. Men jag har lösningen för dig som vill fortsätta salta ändå, och det är nämligen att använda sellerisalt!!! Då kan du salta med gott samvete! Det tar lite tid men är superlätt att göra, och så här gör du:

Hacka en stor bunt selleri i bitar och torka i ugnen på 42 grader i fler timmar till den är helt torr. Kör sedan den finfördelad i matberedaren, och du har ett pulver som blir liknande salt.

20150204_07000020150204_071225

Selleri i sig har en väldigt salt smak utan att man tänkt på det, och när man torkar den på det är här sättet blir det väldigt koncentrerat och man kan lätt ersätta de vanliga saltet till sellerisalt och få samma salta goda smak, därför behöver man inget salt tillsätta, då sellerin redan blir salt. Det är även ett perfekt sätt att få i sig den supernyttiga grönsaken selleri, samtidigt som den tillför lite extra enzymer och levande krafter till måltiden! Själv använder jag sellerisalt på de mesta som är gott att salta. Liksom att bara strö lite på tomatsalladen eller avokadon är underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.