Jag har lösningen för dig som älskar salt men som vill minska ner eller borde minska ner på det. Varför du borde minska ner på saltet är för att vanligt salt kan orsaka massor av problem för kroppen i för stora mängder, t. ex högt blodtryck, cancer, förstörda smaklökar, vätskeansamlingar, magsår, halsbränna mm. Men jag har lösningen för dig som vill fortsätta salta ändå, och det är nämligen att använda sellerisalt!!! Då kan du salta med gott samvete! Det tar lite tid men är superlätt att göra, och så här gör du:
Hacka en stor bunt selleri i bitar och torka i ugnen på 42 grader i fler timmar till den är helt torr. Kör sedan den finfördelad i matberedaren, och du har ett pulver som blir liknande salt.
Selleri i sig har en väldigt salt smak utan att man tänkt på det, och när man torkar den på det är här sättet blir det väldigt koncentrerat och man kan lätt ersätta de vanliga saltet till sellerisalt och få samma salta goda smak, därför behöver man inget salt tillsätta, då sellerin redan blir salt. Det är även ett perfekt sätt att få i sig den supernyttiga grönsaken selleri, samtidigt som den tillför lite extra enzymer och levande krafter till måltiden! Själv använder jag sellerisalt på de mesta som är gott att salta. Liksom att bara strö lite på tomatsalladen eller avokadon är underbart!