Grön juice detox, dag 2 + mina juicerecept för dagen

on

6.30
Efter en väldigt god lång natts sömn vaknar jag och känner mig otroligt utvilad, återhämtad och pigg. Magen känns otroligt tom, men jag har inte den där megahungern som jag oftast brukar ha direkt på morgonen, och jag är inte heller så torr i munnen som jag brukar vara. Men en juice gör jag, och den består av:

– 10 selleristjälkar
– ½ gurka
– 1 tumme ingefära
– 1 tsk korngräs
(vatten)

Jag brukar inte bli mätt på juicer, men efter den här kände jag mig faktiskt ganska ”nöjd”. Jag kände mig ovanligt motiverad till att ta tag i saker jag länge skjutit upp och kände mig väldigt produktiv. Den här förmiddagen fick jag alltså gjort väldigt mycket. Min fokusering var verkligen där! Vid halv tio ungefär började jag bli hungrig och kände nästan lite att det svartnade för ögonen ibland. Men det är väl för att alla bakterier i kroppen är vana att ständigt bli matade, för detta försvann lite senare.

10.30
Mina planer var att vara med på ett yogapass i värmesal (40 grader) vid tolvtiden, jag tvekade lite om jag skulle vara med eftersom jag känt mig en aning yr, men yrseln försvann faktiskt, och jag gjorde en juice innan jag stack iväg som bestod av:

– ½ gurka
– ½ zucchini
– 1 fänkål
– 2 selleristjälkar
– 1 rödbeta
– 1 morot
– 1 vitlöksklyfta
– 1 tumme ingefära
– ½ msk spirulina
(vatten)

Jag var sedan med på hot yogan. Jag trodde jag skulle känna mig svag, bli yr, men det gick oväntat bra, jag kände mig otroligt fokuserad, var helt inne i rörelserna, och kände mig inte de minsta klen. Jag var i ett meditationsstadie hela passet, häftigt! Drack massor av vatten efter passet, och upplevde för första gången att vatten faktiskt ”mättade” lite, annars brukar ju hungerkänslorna bli värre om man dricker vatten, men nu kändes det mer som att vattnet gav mig näring och energi, coolt.

14.00
Nu var det juicedags igen! Den bestod av:

– 2 selleristjälkar
– 1 fänkål
– 2 morötter
– 1/4 zucchini
– ½ gurka
– 1 vitlöksklyfta
– 1 tumme ingefära
– 1 tsk spirulina
(vatten)

Innan juicen kände jag att jag var trött på att bara dricka juice, men den här juicen blev riktigt god, så jag njöt. Trots att både jag och David njöt av juicen så började vi planera vad vi ska äta sen, och nya idéer på vad man kan tillaga, jo vi längtade nog rätt mycket efter mat va? Iallafall, efter den här juicen kände jag mig påfylld med näring, inte alls hungrig, jag stod mig finfint till 17.00, då kom tröttheten, jag behövde ny energi kanske?

17.00
Eftermiddagens juice var en simpel hydrerande juice som bestod av:

– 6 stjälkar selleri
– ½ gurka
(vatten)

Efter den här fick jag krafter och var produktiv fram till ca 18.30, då blev jag väldigt frusen och sömnig, så jag tog mig en halvtimmes tupplur. Det gjorde stor skillnad, vaknade utvilad och redo för middagsjuicen!

19.30
Nu var jag hungrig, middagsjuicen bestod av:

– 150 gram broccoli
– 3 rödbetor
– 1 fänkål
– 5 selleristjälkar
– 1 tumme ingefära
– ½ gurka
– 1 tsk korngräs
(vatten)

Visst juicen var god, men nu kände jag faktiskt att jag längtade efter mat, familjen åt pesto med broccoli och morötter, så att sitta med sin juice där bredvid var faktiskt lite drygt, menmen, det är bara att stå ut, broccoli, morötter och pesto kommer jag kunna äta senare så att jag missar det en gång är väl inte hela världen? 😉

På kvällen körde jag lite yoga, helt fantastiskt vilken klarhet jag har nu, kan fokusera så bra på det jag gör, har så lätt att slappna av och är otroligt lugn. Att kunna så lätt som jag gjort idag komma in i meditationsstadiet är underbart! Vid 21.00 gick jag och la mig och somnade direkt!
20150319_061255

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.