Grön juice detox, dag 1 + mina juicerecept för dagen

on

06.00
Jag vaknar, är otroligt taggad för att göra den här juice detoxen, men har dock en liten oro eftersom jag redan är hungrig, hur ska detta gå? Menmen, jag börjar dagen med att juica:

– 9 selleristjälkar
– 1/3 gurka
– en tumme ingefära
(vatten)

Efter den här juicen känner jag mig bättre, hungern har släppt lite, men den kom dessvärre tillbaks redan vid halv nio-tiden men jag stod ut lite.

10.00
Nu är jag riktigt hungrig. Eftersom jag inte är hemma har jag förberett en stor flaska juice som jag sätter mig ner och dricker upp 3/4 av, den består av:

– 150 gram broccoli
– 2/3 gurka
– 8 selleristjälkar
– en tumme ingefära
– en droppe eterisk rosmarinolja (den här tillsätter jag då den är bra för blodcirkulationen och är mycket balanserande)
(vatten)

Energin är på topp och jag är fullt igång igen. Vid ett-tiden hade jag en bilresa då jag skulle köra bil i 1 timme, i förebyggande syfte drack jag upp resten av juicen.

14.00
Väl hemma, äntligen. Känner mig väldigt hungrig så jag gör en juice på:
– 3 morötter
– 4 selleristjälkar
– ½ gurka
– ½ zucchini
– 1 fänkål
– 1 tumme ingefära
– 1 vitlöksklyfta
– 2 tsk spirulina
(vatten)

Kolhydraterna från morötterna gjorde underverk för energin kände jag…nu är jag på topp igen, redo för en promenad kanske? Jo det fick det bli, ett varv i slingan. Kände att jag hade mycket energi men jag kände mig också väldigt svag, fick som mjölksyra i benen halva vägen, kände mig även en liten aning snurrig i huvudet. Hungern har kommit tillbaka lite, men jag överlever ett tag till tänker jag och slurplar i mig ett stort glas vatten.

16.30
Jag kände ett stort behov av något, därför juicade jag:
– 8 selleristjälkar
– ½ gurka
(vatten)

Efter detta var jag klar i huvudet, inte så snurrig och hyffsat pigg. Jag gjorde därför massor av biffar och bröd med all pulp som blivit från dagens juicer (som jag sedan fryser in och har efter detoxen), har ju så svårt att slänga den vackra pulpen. Jag blev dock väldigt trött i ryggen efter ett tag, konstigt, det brukar jag ju aldrig bli, trots att jag i vanliga fall brukar stå betydligt längre med mat/baktillredning i köket. Något händer i kroppen?

19.00
Jag var trött, inte riktigt lika hungrig som tidigare på dagen, men hungrig var jag ju. Dagens sista mål blev en juice på:

– 6 selleristjälkar
– ½ zucchini
– 1 stor tomat
– 1 rödbeta
– 1 klyfta vitlök
– 150 gram broccoli
– 2 tsk chlorellapulver
– en droppe eterisk basilikaolja (för att den är bra för muskler och leder, har en lugn verkan i kroppen, minskar stress och smakar väldigt gott)

21.30
Läggdags, kände mig jättetrött och somnade så fort jag la huvudet på kudden.
Gus bunnysuit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.