Grön juice detox, dag 3 + mina juicerecept för dagen

on

Dagen börjar med att jag vaknar 5.00. Har sovit djupt och skönt och känner mig helt utvilad, börjar dagen med massor av vatten. Istället för att vara vrålhungrig och ge mig på frukost direkt så ger jag mig på lite yoga och meditation, mitt huvud är så klart att jag väldigt lätt bara kan släppa allt som snurrar runt där, härligt!

6.00
Dags för dagens första juice:

– 10 selleristjälkar
– ½ gurka
– 2 tsk korngräs
– en bit ingefära
(vatten)

Den här juicen är underbar på morgonen, den känns så fräsch och återfuktande! Förmiddagen blir väldigt produktiv, jag känner mig pigg och alert samtidigt som jag känner mig rätt så lojj, tror man kan jämföra känslan med personer som snusar bara att jag är otroligt klar i huvudet. Jag som oftast brukar bli hungrig vid niotiden när jag äter frukost så tidigt står mig faktiskt ända till tio, och med mycket vatten känner jag att jag kan stå mig längre utan problem!

10.00
Nu är det dags för nästa omgång juice, den består av:

– 3 morötter
– 7 stjälkar selleri
– 1 fänkål
– ½ zucchini
– 1 tsk vetegräs

Efter den här juicen får jag ytterligare en energikick, skulle kunna dra ut och springa nu, men hade annat för mig tyvärr annars hade jag tagit chansen i de fina vädret. Men innan lunchtid kom jag dock ut på en promenad i solen vilket var väldigt skönt.

12.30
Jag känner mig väldigt lugn och skulle kunnat vänta lite till med att dricka min juice, men jag vill ha den nu, kroppen längtar efter mer energi! Så ”lunchjuicen” blir en juice gjord på:

– 7 stjälkar selleri
– ½ gurka
– ½ zucchini
– 1 stor tomat
– 2 palsternackor
– 1 vitlöksklyfta
– 2 tsk spirulina

En riktig piggbomb, efter den här cyklade jag full fart iväg till David. Vi tog oss en liten shoppingrunda, stannade lite i en bokaffär och tittade i böcker, där tog dock energin slut, blev väldigt sömnig, kände av lite lågt blodtryck, så vi började dra oss hem mot honom. Promenaden var dock väldigt härlig, vi båda var i något typ av meditationsstånd, kände liksom varje steg vi tog väldigt tydligt, som ett härligt lunkande! Väl hemma hos honom sedan kände jag mig otroligt trött i ryggen, men efter lite massage och en till juice blev jag pigg igen.

16.00
Den goda juicen David bjöd mig på bestod av:

– ½ liter färsk spenat
– 1/2 fänkål
– 2/3 gurka
– ½ morot
– 3 selleristjälkar
– ½ zucchini
– 2 dl färsk grönkål

Det här var en riktig powerbomb!! Två timmar senare skulle jag cykla hem. Trodde jag skulle frysa ihjäl då jag frusit väldigt mycket tidigare på dan och de två tidigare dagarna, men icke, jag kände mig lagom och var otroligt pigg i benen, cyklade i racer-fart och tog till och med en stor omväg för att det var så härligt!
Vid sju-tiden var det dags för yoga, väldigt skönt till en början, men 20 min in på passet blev jag sömnig, men trots det så lyckades jag hålla fokus och ta mig igenom passet!

20.00
Juicen hos David gjorde nog gott då jag inte var vrålhungrig, utan bara lagom hungrig, så en kvällsjuice fick det bli, den sista på den här detoxen. Den juicen bestod av:

– 4 selleristjälkar
– ½ gurka
– 1 fänkål
– 2 rödbetor
– 100 gram broccoli
– 1 vitlöksklyfta
– 1 tumme ingefära
– 1 tsk spirulina
– 1 droppe eterisk basilikaolja

Sista juicen, känns faktiskt skönt att få börja äta imorgon igen. Dock längtade jag mer efter mat dag 2 än vad jag gjorde idag, kanske man vant sig lite mer. Men som jag längtar till frukost nu!
20150319_160010-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.