Den här rätten är riktigt fräsch. Somrig. Svalkande. Lättsmällt. Energigivande. Proteinrik. GOD!!!!! Den är en riktig BOMB av upptaglig näring:
– Gurkmeja hjälper kroppen att ta upp proteiner.
– Svartpeppar hjälper kroppen att ta upp de nyttiga ämnena från gurkmejan.
– Mejram hjälper kroppen att ta upp antioxidanter.
– Surkålen hjälper kroppen att ta upp mineraler.
– Kokosolja hjälper kroppen att ta upp vitaminer och klorofyll.
– Groddarna som är sprängda med proteiner och mineraler jublar!
Groddar är även extremt enzymrik mat vilket ökar näringsupptaget ÄNNU mer, inte illa va?
Har du färdiga linsgroddar hemma gör du den här linsgrytan på 5-10 min. Linser är dessutom löjligt enkelt att grodda utan att du behöver lägga tid på det, bara blötlägg dem ca 8-12 timmar (över natt) lägger i en groddlåda/ sil, sköljer 2 ggr/dag i ca 2-3 dagar och så är det klart!
Till linsgrytan behöver du:
– Linsgroddar från 1 dl linser (torrvara) Jag hade bruna linser, men andra sorter funkar bra!
– ½ zucchini
– ½ paprika, valfri färg
– 5 cm gurka
– en rejäl näve färsk persilja
– en rejäl näve färsk grönmynta
– en liten näve gräslök (alt. salladslök)
– ½ tsk örtsalt
– 1 tsk gurkmeja
– 1 droppe Doterras eteriska mejram ( eller 2 tsk mejram)
– svartpeppar
– 2 msk surkål (eller lite pressad citron)
– 1,5 msk kokosolja
– ev kelp pulver att strö över
Gör så här:
Kör alla ingredienser utom linserna i matberedaren tills det är helt finfördelat. Blanda runt dressingen/såsen med linserna och ev hackad färsk vitkål i en skål. Ät upp allt själv eller dela upp rätten till två mindre portioner!