Veganska snickersglassar i miniformat (raw alternativ+ 4 glassiga tips!)


Det här är löjligt enkelt, jag vet inte ens om jag får kalla det för glass, eftersom det är så enkelt. Men enkelheten räcker oftast för att något ska smaka himmelskt gott. Det här är bara tre ingredienser och det påminner om snickersglass, eller ja, smaksättningen iallafall.

Du behöver:
Banan, mogen
Jordnötssmör*
Mörk vegansk (gärna raw) choklad, eller bara vanlig kakaomassa om du gillar det

Gör så här:
Skiva upp bananen i hyffsat tunna skivor, inte för tunna, dem ska ju ändå hålla ihop, alltså ska dem inte vara för sladdriga. Bre på jordnötssmör på hälften av skivorna och lägg därefter över de skivorna som inte har jordnötssmör så att det blir som en liten ”burgare”. Frys in på en bakplåtspappersklädd plåt minst 2 timmar. Smält kakaomassa eller choklad av valfri sort. Ett tips är att finhacka den och smälta den i en skål i ugnen på 50 grader några minuter, då blir den inte för varm. När du smält chokladen så doppar du banan och jordnötssmörbitarna där i och sätter sedan in allt i frysen igen. Det blir godast när det fått frysas minst 24 timmar men du kan äta dem redan efter någon halv dag om du vill. Ta upp och servera iskalla direkt från frysen!

*För en helt raw variant, nötfri variant, eller om du inte tål jordnötssmör: Använd mandelsmör eller tahini istället för jordnötssör! Jordnötssmaken är den som sätter ”snickerskänlan”, men det här blir löjligt gott att göra oavsett vilket nötsmör eller frösmör du vljer att använda!

Kolla in videon här nedan, där får du 4 andra tips på råvaror att ha i frysen som är glassiga och bara att ta till sig och äta rakt av som dem är:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.