Varning för vinterbad!!!

on

Varning för vinterbad!!! Jag själv har upplevt fantastiska fördelar med vinterbad, så som ökad tålighet till kyla, bättre cirkulation, bättre hy och hjälp vid inflammation. MEN jag skulle aldrig posta hejvilt om det och tipsa andra om det. Jag ser många i social media som gör det, till och med folk som arbetar med hälsa eller hälsobloggar, vilket kan va lite oansvarigt…men antar att dessa ”experter” bara har dålig koll egentligen…Men varför skriver jag så här? Jo, vinterbad är INTE för alla. Det är lätt att tro att vinterbad är så otroligt bra eftersom man läser så mycket om de grymt bra hälsoeffekterna. Men om man har binjureutmattning, vilket är extreeeemt vanligt så är det skadligt för kroppen, om man har problem med hjärtat eller blodtryck t.ex ska man också va försiktig. Kroppen går in i ett flyktläge vid extremer så som iskallt vatten vilket skapar massa adrenalin. På lång sikt ger kalla vinterbad bättre immunförsvar, men är din kropp fylld av virus så kan dessa virus matas av adrenalinet som pumpas igång vid extremer, och adrenalin ”matar” virus vilket gör att man kan bli sämre. Ja, nu fick ni en förklaring varför ni inte ser mig på instagram knacka hål på isen. Nästan alla som vinterbadar lägger upp inlägg/ foton på det å pratar så varmt om det… men jag gör det inte å har inte gjort det de senaste åren heller, skulle inte heller göra det, just för att jag arbetar med hälsa å vill inte ge ut fel signaler. Skulle jag lägga upp nåt sånt skulle jag isåfall va tydlig med att det är bra för mig och att det inte gäller alla. Jag har den senaste tiden själv kommit ifrån badanadet lite och det är för att jag själv försökt stötta mina binjurar lite extra då jag gått igenom lite stressiga perioder. Bada gärna på vintern, men utgå från din egen hälsa, om det är rätt eller inte ❤ –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.