Magisk fläderglass, rawfood recept

on

Passa på att plocka fläderblommor nu i början av sommaren och gör en läcker glass av dom! Den här glassen är busenkel att slänga ihop och så blir den otroligt god! Du behöver ingen glassmaskin, endast en matberedare (eller stark mixer). Plocka inte fläder om du inte är helt säker på att du plockar rätt typ av fläder. Sommarfläder och druvfläder ska man INTE plocka för att äta. Mer om detta i videon eller i min senaste bok ”Nordisk raw food” (i den boken finner du även ett fantastiskt gott recept på raw flädersaft samt alfabetisk lista över alla vilda växter som passar bra i rawfoodköket!)

Till 1 portion eller 2 små portioner av fläderglass behöver du:
3 bananer (ca 300 gram)
2 msk pressad citron+ 1 tsk av zesten (ca 1/2 citron)
1,5 dl fläderblommor

Gör så här:
Frys in bananerna i slantar och lägg dem så utspritt du kan i frysen, gärna i en påse (ligger slantarna på varandra är det svårt att lossa dom när du ska använda det till glass. Bäst blir det om bananerna får frysa ett dygn för då blir dom mer gräddiga än ”bananiga” i smaken, men det går att frysa en halv dag också för en mer banansmakande glass, vilket iofs också är gott om man vill ha det. Kör bananbitarna i matberedaren med citronjuice, zest och fläderblommor. Se till att du lossat fläderblommorna från de små skaften så du inte mixar med skaften också, dom kan bli lite träiga. Kör tills allt är finfördelat och krämigt, du kommer lite då och då behöva stanna maskinen för att med hjälp av en slickepot eller sked dra ner från kanterna. När du har en krämig mjukglassliknande textur i maskinen är det klart för servering! Servera direkt (det smälter fort) om du vill ha det som en mjukglass eller frys in det i en skål/ skålar 1-2 timmar om du vill ha en fastare glasstextur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.