Efter 3 dagars juice detox, summering

on

Fördelar:

– Är betydligt klarare i huvudet, min fokusering och mitt mentala har stärkts, känner mig mer skärpt. Jag kan tänka mer klart vilket gör att man lättare kan ta beslut och känna efter vad man vill och behöver.

– Har ett helt annat lugn, lätt till att släppa tankar och fara in i nåt meditationsstadie.

– Min produktivitet har verkligen gått upp, kände mig hela tiden väldigt effektiv. Under juicedetoxen fick jag även extratid eftersom man annars brukar äta, en juice kan man ju ha med i farten och går betydligt snabbare att få i sig.

– Kroppen känns ren och fräsch, som att gå på spa för de inre.

– Har fått det klarare för mig att det vi behöver inte är utfyllnader utan att det vi behöver är ett bra näringsupptag och mycket näringsrik kost, alltså man behöver inte lassa tallriken full när man äter, utan det är bättre att ta mindre och tugga mer noggrant eftersom det är näringen i maten som ger oss krafter och energi, alltså mängden mat är inte avgörande för att prestera på t. ex träningen. Att vi alltid ska ha fulla magar är bara en ovana.

– Mitt lukt och smaksinne har blivit ännu tydligare.

– Hyn känns renare.

– Bättre sömn, har sovit jättebra, djupt och lugnt och jag har alltid känt mig utvilad när jag vaknat. Hoppas det fortsätter så.

– Uppskattar maten på ett helt annat sätt nu, njuter mer än nånsin!

Nackdelar:

– Kände de två första dagarna av lite detoxeffekter såsom svaghet, snurrig i huvudet, lite yr och trött.

– Lågt blodtryck.

– Har fryst otroligt mycket, fick ha dubbla tröjor och byxor på mig jämt. Gör jag detta igen så ska det vara i ett varmt klimat eller på sommartid, att frysa så här mycket var nästan det jobbigaste.

– Att gå hungrig, det blev ju bättre med tiden då juicerna mättade mer och mer för varje gång (att de mättar mer för varje gång är ju ett bra tecken- det betyder att kroppens näringsupptag blir bättre och bättre och att man vänjer magen vid att inte vara belastad)

– Se andra äta, som tur var hade jag David som också bara drack, men att sitta med när andra åt var lite svårt, men också bra då det får mig att uppskatta maten mer sen när jag väl börjat äta.

– All pulp som blev efter juicandet. Jag har så svårt att slänga mat, så det fick bli mycket biffar och brödbakning under juicedetoxen. Lite jobbigt att inte kunna smaka något, men har fyllt frysen nu, så nu har jag massor av färdig mat, vilket iofs är bra!
20150319_155008_1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.