Luras inte av Clean fifleen/ Dirty Dozen listor

on


Du behöver inte ha ha koll på listor hit å dit, olika livsmedel är olika besprutade beroende på varifrån dem kommer från, man kan inte garantera nåt oavsett om nåt står på clean fifteen. Oekologiskt är oekologiskt. Oavsett om det är mindre gifter i nåt så är jordarna sämre och näringen i oekologisk mat är generellt lägre, smakerna är klenare dessutom, speciellt när det kommer till oekologiska grönsaker. Köp allt ekologiskt istället, och finns inte det du vill ha ekologiskt, försök ersätt med nåt annat. Var kreativ, man kan anpassa sig. I min bok Näringstät och naturlig rawfood för alla (klick) har jag alltid flera alternativ till alla recept just för att man ska kunna anpassa sig. Lär er tjata i butikerna, tillslut tar dem in det ni efterfrågar. Ju mer eko vi efterfrågar desto mindre giftig mat säljs, och därmed räddar vi oss själva och planeten. Vi måste sluta acceptera oekologisk mat och bevisa att vi vill ha ren giftfri ekologisk mat, det är vi konsumenter som påverkar vad som säljs. Likaså om ni är på restauranger, kräv kvalitét och eko, vi behöver bry oss mer, och stå på oss mer. Öppna ögonen och sluta vara lättlurade. Ta vår giftiga värld på allvar, det är hög tid att göra nåt åt den giftiga ohållbara värld vi lever i, vi kan inte fortsätta så här.

Kom ihåg, man gör sitt bästa, ingen är perfekt, men man bör vara medveten om sina val och tänka till en extra gång! Här nedan är en lista över vad du kan sträva efter. Tack Johan Wahlström för att du skapat denna lista, jag sprider mer än gärna den.

Angående all mat:

Välj bra, bättre och bäst.
– Orginal fröer
– Närodlat
– Ekologisk
– Rättvist
– Inga maskiner
– Inga transporter
– Ingen bevattning
– Oproccesad
– Mycket näring
– Plockas moget
– Ingen tillagning
– Utan förpackning

Välj bort dåligt, värre och värst.
– GMO frön
– Ekonomiska frön
– Transporter
– Barnarbete
– Orättvisa löner
– Besprutat
– Oekologist
– Plockas omoget
– Mycke vatten för tillväxt
– Beroende av frö-företagen
– Måste tillagas
– Prosessad mat
– Plastförpackning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.