Imponera på dina gäster när du häller upp kombucha över den läskande blåbärsglassen i läckra glas, det pyser och bubblar, väldigt festligt och vackert! Perfekt till sommarens festligheter! Den här läckra förrätten/ alternativ till fördrink (fika, frukost eller dessert, när du vill..!) är inte bara läcker och supergod utan ger dig även massvis med näring och positiva hälsoeffekter!
– Blåbär boostar dig med massor av antioxidanter!
– Kombucha boostar dig med nyttiga bakterier, enzymer, B vitaminer och C vitamin. Kombucha boostar även imunförsvaret eftersom ca 80 % av imunförsvaret sitter i magen. Att dricka kombucha innan maten gör att du får ökat upptag av näringsämnen och matsmältningen kommer att fungera bättre.
– Kardemumma innehåller massvis med antioxidanter, är en antiinflammatorisk krydda och hjälper matsmältningen.
– Vanilj gör att man blir klarare i huvudet, påverkar humöret till det positiva, även detta är rikt på antioxidanter.
Till 4 små glas (eller 2 större om du vill göra det mer som ett mellanmål eller enkel frukost) behöver du:
250 gram frysta blåbär (1 paket)/ 250 grams of frozen blueberries
½ tsk kardemumma/ ½ tsp cardamon
½ tsk äkta vanilj/ ½ tsp vanillabeanpowder
3-4 färska dadlar/ 3-4 fresh dates
ca 5 dl kombucha i valfri smak, ingefära rekommenderas. Jag föredrar Erica Palmcrantz Aziz Nicekombucha som är utan tillsatser och otroligt god!/ 2 Cups of kombucha (ginger flavor to prefere!)
Gör så här:
Kör alla ingredienser i matberedaren förutom kombuchan tills det är en glass/ sorbét liknande textur. man behöver stanna maskinen ibland för att putta ner det som åker upp på kanterna. Klicka i glassen i läckra glas och häll långsamt över kombuchan framför gästerna, servera direkt! Kanske med ett läckert sugrör och en långsmal sked!