Läskande apelsindrink, en näringsbooster! Raw, alkoholfri, sockerfri


En varm sommardag eller efter ett svettigt träningspass finns det inget bättre än den här härliga drycken som är rik på massor av elektrolyter, mineraler, spårämnen och vitaminer! Den här drycken är även god som en morgondrink att hydrera sig med! Gör den när du vill, till dig själv vilken dag som helst eller bjud dina vänner och familj på den. Man kan hälla upp den i en stor glasskål, lägga i isbitar, apelsinbitar etc och servera istället för bål och istället för andra drinkar., jag lovar att det blir uppskattat!

Till den här goda drinken behöver du:
*Vattnet från 1 färsk ung kokosnöt, eller ca 4 dl kokosvatten är lagom
1-2 apelsiner (beroende på storlek)
2-5 färska dadlar
Ev. en liten bit ingefära
Ev. 1/4-½ citron om du gillar mer syrlighet
Isbitar**

Gör så här:
Riv de yttre orangea skalet från apelsinen direkt ner i mixern, men använd bara 1/4 av skalet från en apelsin eftersom det annars kan bli för starkt. Pressa apelsinen för hand och häll ner i mixern, vänd gärna ner fruktköttet också. Man kan även lägga i hela apelsinen (när du skalat den), men då behövs en stark mixer. Med hela apelsinen blir det en något tjockare dryck samt att vissa av bitterämnena från hinnorna av apelsinen kommer med.  Mixa alla ingredienser tills det är helt slätt. Förvara drycken i kylskåpet eller drick direkt. Drycken är bäst att dricka upp inom 2 dagar om du inte dricker direkt.

*Färska unga kokosnötter är i särklass med smak och näring när man jämför vattnet i dem och kokosvattnet du köper på tetrapack i mataffären, hälsokostbutiken eller i asiatiska affären. Man kan beställa färska kokosnötter här: https://en.tasty-coconut.com/shop Använd även rabattkoden: Victoria10 så får du 10% rabatt på ett helt köp. Kokosvatten på tetra är inte raw men det går bra som ersättning, men smaksensationen med färska kokosnötter är verkligen värt att prova!

**När du gör egna isbitar, fyll gärna isformarna med kokosvatten eller apelsinjuice istället för vatten, detta ger en mer smakrik dryck. Om du har isbitar som är gjorda på vatten, kan du behöva söta mer, alltså ha i mer dadlar, honung, lönnsirap eller stevia.

2 kommentarer Lägg till din

    1. Victoria skriver:

      Tack det är det verkligen 🙂 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.