Rawfood kärleksmums

De här receptet visar dig att du kan göra kärleksmums som både är goda, nyttiga och faktiskt lite matiga! Och ja, du kan äta dem när du vill, groddmjölet bidrar med så mycket näring, håller kakan hyffsat låg i fett vilket ger en lättare känsla i kroppen än andra sötsaker, och detta gör också att det blir en riktig hälsoboost! Bjud på dessa till gofikan, ät till mellis eller efterrätt!

https://www.youtube.com/watch?v=VqcNA7s6Dvk

För ca 10 st kärleksmums behöver du:
2 dl mandlar*/ 0,8 Cup almonds
1 dl groddat mungbönsmjöl**/ 0,4 Cup sprouted mungbeanflour
15 färska dadlar/ 15 fresh dates
1 msk lönnsirap (går att utesluta) eller tillsätt 1-2 dadlar till/ 1 TBS maplesyrup
½ tsk äkta vaniljpulver/ ½ tsp vanillabeanpowder
4 msk raw kakaopulver eller carobpulver/ 4 TBS raw cacaopowder or carobpowder
1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt

Toppinglager:
1 avokado/ 1 avocado
6 färska dadlar/ 6 fresh dates
2 tsk kokosolja/ 2 tsp coconut oil
2 msk raw kakaopulver eller carobpulver/ 2 TBS raw cacaopowder or carobpowder
1/4 tsk äkta vaniljpulver/ 1/4 tsp vanillabeanpowder
1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt

Garnering:
Kokosflingor/ shredded coconut

Gör så här:
Börja med bottenlagret. Blötlägg mandlarna över natten, eller åtminstone några timmar. Skölj och skala dem eventuellt om du vill och lägg dem i matberedaren. Lägg även i resten av ingredienserna till bottenlagret i matberedaren och kör tills det liknar en deg. Man kan någon gång behöva stanna maskinen för att blanda ner det som åker upp i kanterna. Forma degen till ca 10 st runda bollar som du sedan plattar ut och ev. gör fyrkantiga. Man kan också platta ut allt som en stor kaka som man skär i fyrkantiga bitar om man vill. Gör nu toppinglagret. Om dina avokados och dadlar är tillräckligt mjuka kan man mosa ihop allt på en tallrik med en gaffel tills det är helt slätt (viktigt att det blir helt slätt!), eller så kan man köra allt i matberedaren till det är helt slätt. Bred på toppinglagret på bottenkakorna och strö på lite kokosflingor. Låt dem stå i kylskåpet minst 30 min innan servering.


*Mandlar är neutralt och passar bäst i receptet, men det går att ersätta till valnötter eller möjligen solrosfrön om man behöver göra den nötfri. Med solrosfrön blir det en liten bismak, men det blir ändå mycket gott!
**Groddat mungbönsmjöl är groddade mungbönor som fått torka och därefter malts ner till ett mjöl. De här pulvret är mycket rikt på enzymer, aminsosyror, vitaminer och mineraler. Man kan glra det själv eller köpa färdigt groddat mungbönsmjöl här. Man kan också ersätta det till mandelmjöl men då får kakan en annan näringsprofil samt att den inte får den härliga nötiga smaken som groddmjölet ger.

3 kommentarer Lägg till din

 1. Jasmine skriver:

  Såå bra recept! Riktigt goda och smakade förvånansvärt likt ”vanliga” kärleksmums. Körde på kokosmjöl istället för mungbönsmjöl och det fungerade fint. Men tack för tipset om mjölet, blir en beställning nästa gång jag behöver fylla på frön från Sproutly!
  Ha det fint!

  Gilla

  1. Victoria skriver:

   tack så mycket för responsen, vad glad jag blir att höra! 🙂 ❤

   Gilla

  2. Victoria skriver:

   Tack så mycket, det glädjer mig verkligen att höra! 🙂 ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.