Raw pepparkakspudding med en oväntad ingrediens!

Den här puddingen är så god att man skulle kunna klassa den som dessert, eller att den skulle kunna platsa till julfikat! Den är ändå matig så jag skulle också vilja säga att det även är en perfekt frukost eller ett bra stadigt mellanmål! Zucchinin ger den extra näring utan att man ens aldrig skulle kunna ana att det är zucchini i den! Zucchinin bidrar inte med någon bismak utan ger snarare bara positiva effekter, den gör puddingen krämig och len och inte så där slajmig i texturen som chiapuddingar ibland kan uppfattas! Är du inte ett fan av chiapudding skulle detta verkligen kunna vara något för dig, eller om du är ett fan av chiapudding så skulle den här lyxiga varianten bidra med en härlig variation som du förmodligen skulle älska!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_20201203_045418_324.jpg

Till ca 1 portion (som dessert kan den räcka till 2-4 små glas) behöver du:
250 gram skalad zucchini/ 250 gram zucchini
½ dl vatten/ 2,5 TBS water
50-60 gram medjoldadlar, vanliga färska dadlar funkar också/ 50-60 gram medjol dates
1-1,5 tsk pepparkakskrydda (Klicka här för att göra din egen kryddblandning) /1-1,5 tsp gingerbread spice mix
1-1,5 msk mandelsmör eller hasselnötsmör (solrossmör är bästa substitutet för nötfri variant, tahini skulle kunna funka med)/ 1-1,5 TBS almondbutter
En nypa salt (vissa nötsmör innehåller redan salt, isåfall kan du skippa detta eller bara ta litegrann)/ a pinch of salt
Valfritt: 2 tsk mesquitepulver för en mer kolalik ton till puddingen/ 2 tsp mesquite powder
1 msk chiafrön/ 1 TBS chiaseeds

Gör så här:
Se videon nedan för att se hur man gör samt få lite extra tips! Här kommer den skriftliga beskrivningen till receptet: Kör zucchini och vatten i mixern tills det blir en helt slät kräm, här kan man ta hjälp av en mixerstav om man har en, vissa maskiner kan kräva mer vatten ändå, tillsätt då isåfall så lite som möjligt. Lägg i alla ingredienser utom chiafrön och mixa länge tills det är helt slätt. Häll upp krämen i en skål och rör ner chiafröna förhand. Blanda noga, gärna med en liten visp eller gaffel. Låt stå minst en timme eller över natten. Om du låter den stå över 2 timmar är det bra att låta den stå i kylskåpet, att servera den kall kan också vara väldigt nice. Toppa gärna med lingon eller granatäpplekärnor, eller annan frukt/ bär du gillar.

Tips!
Om du ska bjuda på detta som en dessert eller ha till gofikat, servera den gärna i höga glas och toppa den med en klick kokosgrädde och lite lingon!

2 kommentarer Lägg till din

  1. Rabato skriver:

    Detta recept ser så gott ut att jag ska laga det ikväll. Jag får mycket välsmakande rätter baserat på dina recept, hela familjen älskar att äta

    Gilla

    1. Victoria skriver:

      Tack vad glad jag blir att höra, det glädjer mig verkligen :)! Hoppas du gillar denna med 🙂 ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.